×

 

Yrkesutbildning till industrirörmontör

En industrirörmontör kan arbeta på större industrier med rörsystem som transporterar vätskor och gaser som ingår i den tillverkning som sker på industrin. Det som finns i rören kan vara fjärrvärme, fjärrkyla, olja, radioaktiva ämnen och olika typer av gaser och syror.

Som industrirörmontör kan din arbetsplats variera. En industrirörmontör jobbar både med reparationer och med nybyggnad av industrier. Som industrirörmontör måste du kunna grunderna för uppbyggnad, montering och funktion av system i industrirörsanläggningar. I yrket ingår mycket arbete med svetsning.Mål 
Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaper och färdigheter som krävs för att bli industrirörmontör inom branschen. Utbildningen följer de kvalitetskrav som ställs av VVS-branschens yrkesnämnd (VVSYN) för att kunna bli VVS College det som tidigare kallades Förstklassig skola.

Längd 
Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper, ca ett år. Utbildningen till industrirörmontör är CSN-berättigad och kostnadsfri. APL - Arbetsplatsförlagt lärande ingår med minst 15 % av tiden men kan även vara mer.

Utbildningen 
Inom utbildningen kommer du få lära dig grunderna inom svets, men även inom VVS. Du kommer sedan att inrikta dig på kurser inom vald yrkesinriktning. Utbildningen är individanpassad och beroende på din studietakt och tidigare erfarenhet, kan studielängden variera. APL - Arbetsplats förlagt lärande ingår.

Vem kan söka?
Är du folkbokförd i Sverige och har fyllt 20 år kan du ansöka till våra vuxenutbildningar via din hemkommun. Ansök till Komvux på kommunens hemsida och följ sedan instruktionerna. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss. För att kunna avlägga branschprov krävs att du har godkänt i Matematik 1, Engelska 5. Fyll gärna i en intresseanmälan med dina frågor.

     

Vill du veta mer om utbildningen?

Hör av dig till oss för mer information om utbildningen.

Stad
Utbildningar

När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att vi ska kunna registrera din ansökan. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer, programmet/programmen du är intresserad av samt när du börjar gymnasiet. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.
Om du samtycker till att ta emot marknadsföring och information från våra skolor kommer vi även att behandla dina personuppgifter för detta ändamål. Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.
Huvudmannen är personuppgiftsansvarige på den skola du går på. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i ett år efter att ansökningsperioden är över för den sökta utbildningen. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här. Du hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från våra skolor, bocka i rutan nedan.

Den här utbildningen finns även i

Industrirörmontör poängplan

Industrirörmontör poängplan

 
1700
Kurs
Poäng
Praktisk ellära
100
Systemuppbyggnad
100
Värmelära
100
Verktygs – materialhantering
100
Entreprenadteknik
100
Sanitetsteknik 1
100
VVS svets och lödning rör
100
Värmeteknik 1
100
Industrirörteknik 1
100
Industrirörteknik 2
100
Industrirörteknik 3
200
VVS gassvetsning rör
100
VVS TIG-svetsning rör
100
VVS svets industrirör
200
Gymnasiearbete
100
Summa 1700