×

 

Välkommen till Movant Skövde

Movant Skövde erbjuder utbildningar inom programmen Bygg och AnläggningVVS och Fastighet samt Fordon och Transport. Vi har 16 olika yrkesutgångar.

Intag
Vi har kontinuerligt intag och startar varje måndag med nya elever. Du kan söka till oss via Komvux på din hemort. Kontakta studievägledaren eller rektor för vuxenutbildningen och sök idag.

Skola
Vår skola har funnits i Skövde sedan 1986 men under olika namn. Tack vare skolans storlek har vi väldigt trevligt på skolan med nära och goda relationer eleverna emellan såväl som mellan lärare och elev. Idag går det ca 130 elever hos oss i moderna och ändamålsenliga lokaler.

Till utbildningar Kontakta oss

Hos oss får du

APL

För att du så snabbt som möjligt ska få kontakt med företag och komma ut i arbetslivet har vi arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Stort lokalt nätverk med företag

Vi arbetar med både branscherna och lokala företag för att ta fram den bästa utbildningen för dig.

Stora verkstäder

I våra lokaler finns stora verkstäder så att du har all utrustning som behövs för att bli framtidens yrkesperson.

Öppet hus

Du vet väl att du alltid är välkommen att göra ett studiebesök?

 

Vill du göra ett studiebesök eller ett förbesök, kontakta rektor Daniel Svensson på telefonnummer 010-142 13 35 eller på mail: daniel.svensson@movant.se och boka in en tid! Välkommen!

Vanliga frågor

Vad innebär det att läsa en utbildning via Arbetsförmedlingen?

Movant ger utbildningar som Arbetsförmedlingen (AF) bestämmer vilka som får gå. De flesta av dessa pågår i 10–12 månader och innebär att du är skolan varje dag och varvar praktiska och teoretiska moment. 

Hur går det till? 

Du inleder din skoltid med att känna på yrket och se vad det kan innebära. Du arbetar både i böcker och digitalt såväl som vid olika maskiner tillsammans med dina lärare. Ju längre du kommer i utbildningen desto svårare uppgifter lär du dig. Under din utbildning ska du även göra praktik (APL).  

Vad innebär det att läsa en Komvuxutbildning?

Komvux är en vuxenutbildningsform som motsvarar en gymnasial utbildning. Komvux drivs via kommunen och du söker till en utbildningen via din hemkommun som i sin tur förmedlar till oss på Movant vilka elever som ska gå en utbildning. Hos oss på Movant kan du läsa praktiska yrkesutbildningar via Komvux.  

Hur går det till? 

De flesta utbildningar hos oss på Movant är ungefär ett år, studietakten är individuellt anpassad. Du arbetar med skolarbetet antingen i våra verkstäder, i våra teorisalar eller via digitala uppgifter eller lektioner hemma. Du får ett schema som talar om var du behöver vara de olika dagarna. Det ingår också en praktikperiod (APL) då du är på ett företag och lär dig kursmoment genom skarpa arbeten där. 

Kan jag studera på distans?

Majoriteten av våra utbildningar genomförs på plats, men lokalt erbjuder vi ibland distansundervisning. Kontakta din hemkommun eller den skolan som du är intresserad av att läsa på för mer information om möjligheten.

Har man lov eller annan ledighet?

Du har ledigt på röda dagar, och ibland förkortas skoldagarna innan vissa helger, men annars har man ingen ledighet motsvarande den som exempelvis gymnasiet har.

Nyheter

maj 19, 2021 Borås

Nu öppnas möjlighet till verifiering för plattsättare i hela landet

Sedan 2018 ställs krav på att behöriga plattsättningsföretag ska kunna uppvisa yrkesbevis eller till...