×

 

Yrkesutbildning till ventilationsmontör

Vill du bli ventilationsmontör? En ventilationsmontör arbetar med att utforma ventilationssystem för en god inomhusmiljö. Det innebär bland annat injustering och service av ventilationsanläggningar. Vad gör en ventilationsmontör? Du bidrar till en energieffektiv ventilation i bostäder, kontor, skolor, idrottshallar och andra lokaler. Det är viktigt att du är serviceinriktad, tycker om kundkontakter, är engagerad och kan jobba både självständigt och i team. Energibesparing blir en allt viktigare fråga och du kan vara med och påverka utvecklingen.

Som ventilationsmontör kan du arbeta för stora eller små ventilationsföretag, privata eller offentliga fastighetsbolag. Du är den som ser till att ventilationen fungerar bra, så att de som vistas i olika lokaler får ett hälsosamt och behagligt inomhusklimat.Mål 
Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaper och färdigheter som krävs för att bli ventilationsmontör.

Längd 
Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper, ca ett år. Utbildningen till ventilationstekniker är CSN-berättigad och kostnadsfri. APL - Arbetsplatsförlagt lärande ingår med minst 15 % av tiden men kan även vara mer.

Utbildningen 
Inom utbildningen kommer du få lära dig grunderna inom värme, el och svets. Därefter går du in på din yrkesinriktning där du får fördjupade kunskaper inom ventilationssystem. Utbildningen är individanpassad och beroende på din studietakt och tidigare erfarenhet, kan studielängden variera. APL - Arbetsplatsförlagt lärande ingår.

Vem kan söka?
Är du folkbokförd i Sverige och har fyllt 20 år kan du ansöka till våra vuxenutbildningar via din hemkommun. Ansök till Komvux på kommunens hemsida och följ sedan instruktionerna. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss. Fyll gärna i en intresseanmälan med dina frågor.

   

Vill du veta mer om utbildningen?

Hör av dig till oss för mer information om utbildningen.

Stad
Utbildningar

När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att vi ska kunna registrera din ansökan. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer, programmet/programmen du är intresserad av samt när du börjar gymnasiet. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.
Om du samtycker till att ta emot marknadsföring och information från våra skolor kommer vi även att behandla dina personuppgifter för detta ändamål. Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.
Huvudmannen är personuppgiftsansvarige på den skola du går på. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i ett år efter att ansökningsperioden är över för den sökta utbildningen. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här. Du hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från våra skolor, bocka i rutan nedan.

Den här utbildningen finns även i

Ventilationsmontör Lund

 
1800
Kurs
Poäng
Elkraftteknik
100
Praktisk ellära
100
Systemuppbyggnad
100
Verktygs – och materialhantering
100
Värmelära
100
Ventilationsmontering 1
100
Ventilationsmontering 2
200
Ventilationsisolering
200
Ventilationsservice
200
Luftbehandling
100
Luftströmning
200
Luftbehandlingssystem
200
Gymnasiearbete
100
Summa 1800