×

 

Välkommen till Movant Lund

Söker du en efter bra yrkesutbildning som kan göra dig anställningsbar eller som kan vara språngbrädan till en ny karriär? På Movant i Lund erbjuder vi dig branschnära yrkesutbildningar. Hos oss går du en ettårig intensivutbildning inom Bygg och anläggning, Fordon och transport, VVS och fastighet, El och energi, Nätverksteknik och Industri. Fokus i utbildningarna ligger på att förbereda dig väl för ditt kommande yrkesliv och göra dig attraktiv på arbetsmarknaden. I våra välutrustade lokaler utbildar vi framtidens yrkesfolk och just nu har vi runt 200 elever.

Hitta utbildning Kontakt

Hos oss får du

APL

För att du så snabbt som möjligt ska få kontakt med företag och komma ut i arbetslivet har vi arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Stort lokalt nätverk med företag

Vi arbetar med både branscherna och lokala företag för att ta fram den bästa utbildningen för dig.

Öppet hus

Du är alltid välkommen att göra ett studiebesök hos oss! Fredagar klockan 10:00 tar vi emot dig, visar vår verksamhet och svarar på alla dina frågor. Vill du se hur skolan ser ut och hur vi arbetar går det bra att antingen kontakta rektor eller komma på vår studiebesökstid som alltid är på fredagar klockan 10:00.

 

Nu i Covid-19 tider måste du höra av dig så vi bokar in dig på det studiebesöket så att vi inte överstiger rekommenderat antal besökare i våra lokaler.

 

Ni bokar via lund@movant.se

Våra utbildningar

Vi har högt söktryck på vissa utbildningar, i dagsläget byggutbildningarna, nätverkstekniker och installationselektriker, så ju tidigare man söker desto större är chansen att man får plats till den starten man önskar. För 2021 är nu följande startdatum spikade: 6 april, 31 maj (OBS starten den 31 maj är endast för elever via Helsingborgs och Kristianstads kommun), 30 augusti och 8 november.

Vanliga frågor

Vad innebär det att läsa en Komvuxutbildning?

Komvux är en vuxenutbildningsform som motsvarar en gymnasial utbildning. Komvux drivs via kommunen och du söker till en utbildningen via din hemkommun som i sin tur förmedlar till oss på Movant vilka elever som ska gå en utbildning. Hos oss på Movant kan du läsa praktiska yrkesutbildningar via Komvux.  

Hur går det till? 

De flesta utbildningar hos oss på Movant är ungefär ett år, studietakten är individuellt anpassad. Du arbetar med skolarbetet antingen i våra verkstäder, i våra teorisalar eller via digitala uppgifter eller lektioner hemma. Du får ett schema som talar om var du behöver vara de olika dagarna. Det ingår också en praktikperiod (APL) då du är på ett företag och lär dig kursmoment genom skarpa arbeten där. 

Kan jag studera på distans?

Majoriteten av våra utbildningar genomförs på plats, men lokalt erbjuder vi ibland distansundervisning. Kontakta din hemkommun eller den skolan som du är intresserad av att läsa på för mer information om möjligheten.

Har man lov eller annan ledighet?

Du har ledigt på röda dagar, och ibland förkortas skoldagarna innan vissa helger, men annars har man ingen ledighet motsvarande den som exempelvis gymnasiet har.

Nyheter

mars 9, 2021 Komvux

Movant Lund godkänd som VVS-college 2021

Varje år certifierar VVS-branschens yrke...

Verifieringslogga BKR
september 2, 2020 Bromma

Movant verifierar åt Byggkeram...

Det innebär att du kan boka in tid för a...