×

 

Välkommen till Movant Jönköping

Söker du en efter bra yrkesutbildning som kan göra dig anställningsbar eller som kan vara språngbrädan till en ny karriär? På Movant i Jönköping erbjuder vi dig branschnära yrkesutbildningar. Hos oss går du en intensivutbildning i lite mer än ett år inom ett av våra program – Bygg och anläggning, VVS och fastighet samt El och energi. Som elev hos Movant får du en gedigen utbildning där du varvar teori och praktik. Delar av utbildningen är arbetsplatsförlagd och när du avslutar skolan är du redo att gå ut i lärlingsanställning. Movant erbjuder bra struktur, tydlig metodik och god tillgång på lärare. Vet du vad du vill så hjälper vi dig dit – Det är dags för dig nu!

Samtliga utbildningar söks via vuxenutbildningen i din hemkommun och är CSN-berättigande. Movant i Jönköping är en mindre skola med ca 120 elever där vi personaltäta och genuint intresserade av våra elever och deltagare. Hos oss är det kort väg mellan elever, lärare, instruktörer och coacher och du är varmt välkommen att följa oss på Facebook!

Utbildningar Kontakt

Hos oss får du

APL

För att du så snabbt som möjligt ska få kontakt med företag och komma ut i arbetslivet har vi arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Stort lokalt nätverk med företag

Vi arbetar med både branscherna och lokala företag för att ta fram den bästa utbildningen för dig.

Stora verkstäder

I våra lokaler finns stora verkstäder så att du har all utrustning som behövs för att bli framtidens yrkesperson.

Öppet hus

Är du intresserad och vill se vår verksamhet? Då är du varmt välkommen på bokade besök!

Vi utbildar inom Bygg och Anläggning, VVS och Fastighet på Kabelvägen 14 i Ljungarum.

 

El och Installation på Bangårdsgatan3 (Jämte Ö&B)

 

Vi tar emot inbokade besök efter kl 15:00 och max 4 besökare/tillfälle.
Boka besök med: Pia Axelsson pia.axelsson@movant.se eller på tel 076-134 77 54. Varmt välkommen!

Vanliga frågor

Vad innebär det att läsa en Komvuxutbildning?

Komvux är en vuxenutbildningsform som motsvarar en gymnasial utbildning. Komvux drivs via kommunen och du söker till en utbildningen via din hemkommun som i sin tur förmedlar till oss på Movant vilka elever som ska gå en utbildning. Hos oss på Movant kan du läsa praktiska yrkesutbildningar via Komvux.  

Hur går det till? 

De flesta utbildningar hos oss på Movant är ungefär ett år, studietakten är individuellt anpassad. Du arbetar med skolarbetet antingen i våra verkstäder, i våra teorisalar eller via digitala uppgifter eller lektioner hemma. Du får ett schema som talar om var du behöver vara de olika dagarna. Det ingår också en praktikperiod (APL) då du är på ett företag och lär dig kursmoment genom skarpa arbeten där. 

Kan jag studera på distans?

Majoriteten av våra utbildningar genomförs på plats, men lokalt erbjuder vi ibland distansundervisning. Kontakta din hemkommun eller den skolan som du är intresserad av att läsa på för mer information om möjligheten.

Har man lov eller annan ledighet?

Du har ledigt på röda dagar, och ibland förkortas skoldagarna innan vissa helger, men annars har man ingen ledighet motsvarande den som exempelvis gymnasiet har.

Nyheter

juni 17, 2021 Jönköping

Stor vinst för Movant i Jönköping Kommuns upphandling inom yrkesutbildning

Movant vinner Jönköping kommuns upphandling och kommer fortsätta att bedriva praktisk yrkesutbildning på gymnasial nivå inom områdena Bygg- och anläggning, El- och energi samt VVS och fastighet.