×

 

Välkommen till Movant i Borås

Vad är ditt drömjobb? Vågar du ta ett nytt steg för att förbereda dig inför det? Om du vill komma in på fordons-, bygg- eller el-branschen är det rätt början att komma till oss i Borås så tar vi det stora steget tillsammans. Vi strävar efter att ta er från den punkten du står på idag till det jobbet du drömmer om. Movant Borås är en skola med ca 110 elever. Vi arbetar efter mottot: Nyfikna elever och engagerade lärare.

Skolan erbjuder kvalitativ utbildning där teori och praktik går hand i hand med goda möjligheter att anpassa studieplaner till din kapacitet och behov.  Är du nyinflyttad i Sverige och vill studera svenska och bygg samtidigt så kan du göra det hos oss. Läs mer om SFI+YRK här.Du ansöker till utbildningarna genom vuxenutbildningen i Borås, www.brvux.se och kan följa vårt dagliga arbete på Facebook och Instagram. Utbildningarna startar upp till 5 gånger per år. Varmt välkommen! och kan följa vårt dagliga arbete på Facebook

Våra utbildningar Kontakta oss

Hos oss får du

APL

För att du så snabbt som möjligt ska få kontakt med företag och komma ut i arbetslivet har vi arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Stort lokalt nätverk med företag

Vi arbetar med både branscherna och lokala företag för att ta fram den bästa utbildningen för dig.

Nöjda elever

Hos oss upplever 8 av 10 elever att de är nöjda med sin utbildning och rekommenderar Movant till andra, och 90% tycker att vi har stöttande och engagerade lärare.

Stora verkstäder

I våra lokaler finns stora verkstäder så att du har all utrustning som behövs för att bli framtidens yrkesperson.

Öppet hus

Du är varmt välkommen att komma på ett studiebesök, vi finns på Klintegatan 14 (506 40 Borås). Vi har öppet hus den första onsdagen i varje månad. Vill ni komma på studiebesök en annan dag, vänligen kontakta rektor Mira Luks på telefonnummer 010-1421053 eller på mail mira.luks@movant.se eller administratör Thao Jörgensen på mail thao.jorgensen@movant.se.

Vanliga frågor

Vad innebär det att läsa en Komvuxutbildning?

Komvux är en vuxenutbildningsform som motsvarar en gymnasial utbildning. Komvux drivs via kommunen och du söker till en utbildningen via din hemkommun som i sin tur förmedlar till oss på Movant vilka elever som ska gå en utbildning. Hos oss på Movant kan du läsa praktiska yrkesutbildningar via Komvux.  

Hur går det till? 

De flesta utbildningar hos oss på Movant är ungefär ett år, studietakten är individuellt anpassad. Du arbetar med skolarbetet antingen i våra verkstäder, i våra teorisalar eller via digitala uppgifter eller lektioner hemma. Du får ett schema som talar om var du behöver vara de olika dagarna. Det ingår också en praktikperiod (APL) då du är på ett företag och lär dig kursmoment genom skarpa arbeten där. 

Kan jag studera på distans?

Majoriteten av våra utbildningar genomförs på plats, men lokalt erbjuder vi ibland distansundervisning. Kontakta din hemkommun eller den skolan som du är intresserad av att läsa på för mer information om möjligheten.

Nyheter

maj 19, 2021 Borås

Nu öppnas möjlighet till verifiering för plattsättare i hela landet

Sedan 2018 ställs krav på att behöriga plattsättningsföretag ska kunna uppvisa yrkesbevis eller till...

april 15, 2021 Borås

Nya Gymnasielagen – att studera ger nya möjligheter

Boråsregionens vuxenutbildning har publi...