Bild på stylistelever i Bromma
Foto: Movant

Stylistelev drömmer om en framtid inom TV-branschen

Ramia Sarmini har en dröm: att vara stylist på TV. På Movants stylistutbildning i Bromma hittar vi en av framtidens stylister, en kreativ person med talang inom mode, smink och hår.

Ramia har sedan barnsben haft ett kreativt sinne och velat bli stylist. Här hon om hur intresset för yrket vuxit fram.  

– Sedan barnsben har jag älskat att rita, speciellt kläder och brukade skissa olika former och färger för kläder. Jag gillade också att koordinera andras kläder, hår och smink för att göra intrycket mer harmoniskt, genomtänkt och praktiskt. 

Inspirationen kom från toppstylister i TV-program vilket också guidade henne att välja inriktning och därefter ta steget till att söka till stylistutbildningen hos Movant i Bromma. 

– När jag växte upp blev jag mer intresserad av frisering och sminkning.  Jag såg ett TV-program med deltagare som tävlade om att bli den bästa stylisten. Det inspirerade mig att studera inom stylistbranschen och det var då jag hittade den här utbildningen och sökte, säger Ramia. 

Under Movants stylistutbildning kan eleverna vidareutveckla kompetenser och egenskaper som är viktiga att ha inom yrket. Ramia reflekterar över hur viktigt det är att ha ett öga för detaljer, och berättar att hon vill förverkliga sin dröm om att arbeta i stylingprogram.  

– Mitt drömjobb är att jobba som stylist i ett TV-program. Det är viktigt att ha kännedom om olika ansiktsformer och vilken korrigering man ska få till för att skapa en idealisk form. Man ska dessutom vara bekant med olika typer av håruppsättningar och hur man skuggar samt formar ögonen på ett naturligt och fint sätt.  

Movants stylistutbildning är godkänd av branschens yrkesråd SEYF, en kvalitetsstämpel. Under utbildningen kan eleverna erhålla branschdiplomering i Makeup artist, Makeup Stylist och Stilrådgivare.