Magnus Ljungberg, enhetschef, Robert Larsson, programansvarig på byggprogrammet och Joakim Hallengren, lärare på byggprogrammet.

Ny skola för praktisk yrkesutbildning i Helsingborg

Nu startar Movant en ny skola för praktiska yrkesutbildningar i Helsingborg. Därmed kan fler helsingborgare erbjudas plats på en yrkesutbildning med goda chanser till jobb. På skolan kommer det att finnas utbildningar till yrken där det råder kompetensbrist, exempelvis bygg, golvläggning och måleri.

Coronapandemin påverkar hela samhället. Behovet av vidareutbildning och omställning är stort när arbetslösheten ökar. Helsingborgs kommun har tidigare bedrivit yrkesutbildningar för vuxna helt i egen regi. Med det nya samarbetet med Movant breddas utbildningsutbudet med fler platser och starter.

- Vi är glada att få bidra till kompetensförsörjningen i Helsingborgsregionen. Nu får fler chansen att läsa en utbildning inom yrkesområden med mycket goda chanser till jobb efteråt. Jag är själv helsingborgare och det ligger mig varmt om hjärtat att äntligen få starta upp Movant i Helsingborg, säger Magnus Ljungberg, enhetschef på Movant i Helsingborg.

Lokalerna på Muskötgatan har helrenoverats och kommer tillsammans med eleverna byggas upp till autentiska miljöer för praktisk undervisning. Bland annat kommer det finnas fullt utrustad hall för installationselektriker och byggverkstad för byggnadsträarbetare. Planeringen av verksamheten har pågått under hösten.

- Vi är väldigt stolta över att få chansen att få utbilda deltagare i Movantandan. Med den lärarkompetens vi har fått på plats och våra fina lokaler som håller på att färdigställas så kommer det att bli toppen. Nu ser vi fram emot att välkomna våra elever till en ny fantastisk skola, säger Magnus Ljungberg

Fakta om Movants skola i Helsingborg

  • Skolan erbjuder praktiska yrkesutbildningar inom kommunal vuxenutbildning (komvux).
  • Antal elever på skolan: initialt 35. Skolan ska växa och kommer att kunna ta emot 150-200 elever.
  • Utbildningarna som kommer att erbjudas är anläggningsarbetare, byggnadsträarbetare, golvläggare, installationselektriker, målare, murare och VVS-montör. Utbildningen till VVS-montör och nätverks genomförs i dagsläget i Lund.
  • Adress: Muskötgatan 13, Helsingborg
  • Läs mer om Movants nya skola i Helsingborg på hemsidan.