Bild från när Movant firar 10 år
Foto: Movant

10 år där jobbdrömmar blivit drömjobb

Idag fyller Movant 10 år - ett decennium där vi har arbetat för att jobbdrömmar ska bli drömjobb. Detta är vi otroligt stolta över och firar tillsammans, delvis på distans men också ihop ute på våra Movantskolor runtom i landet. Patrik Henriksson, Utbildningsdirektör på Movant, berättar om hur Movant har gått från att vara ett litet bolag till att bli en av de största utbildningsanordnarna i Sverige där 91% av medarbetarna skulle rekommendera sin arbetsplats.

Förutom elevernas mod och vilja till ny karriär firar vi också alla fantastiska lärare och medarbetare vars engagemang är nyckeln till den höga trivselfaktorn och att eleverna får jobb efter utbildningen. 

– Vi vill tillägna denna dag åt att fira alla våra engagerade lärare som är de som arbetar allra närmast eleverna. Läraren är ett viktigt kugghjul för att ta eleverna närmare sitt drömjobb och lyckas, och de gör sitt yttersta för att ge människor en andra chans i livet, avslutar Patrik. 

Movant startade som ett väldigt litet bolag för 15 år sedan, under annat namn. De senaste 10 åren har vi vuxit till att bli en av de största utbildarna i Sverige som erbjuder utbildningar via Komvux, Arbetsförmedling, certifieringskurser men också yrkeshögskoleutbildningar sedan augusti 2021. 

– Vi firar att vi har under dessa 10 år har gjort och fortsätter göra något bra för våra uppdragsgivare, samhället, medborgare men också för branschen. Vi firar givetvis att vi har vuxit och finns kvar, men framförallt att vi är en uppskattad utbildningsanordnare som fortsatt kan vara en del av våra elevers jobbdröm, berättar Patrik. 

Movant erbjuder praktiska och branschnära yrkesutbildningar inom bland annat bygg, el, fordon, VVS, fastighet, industri och IT som ger förutsättningar för att kunna ta nästa steg i karriären. Vi firar att Movant har funnits i 10 år och fortsätter arbeta mot att vara ledande inom yrkesinriktad vuxenutbildning och arbetsmarknadsomställning genom nära samarbete med bransch och näringsliv.