Så här söker du till våra utbildningar

För att ansöka till våra Komvuxutbildningar kontaktar du din hemkommuns vuxenutbildning. Beroende på ort varierar utbildningsutbudet och ansökningsperioderna och det är alltid din hemkommun som avgör om du får börja studera hos oss. Utbildningsstart varierar beroende på kommun – generellt finns det möjlighet att börja studera hos oss fyra gånger om året.

Ansökan till våra utbildningar via Arbetsförmedlingen går via deras hemsida. Ofta hjälper det att ta med det sexsiffriga ID-nummer som utbildningarna har.

Ansök till Movant Varberg

Om du vill söka till oss gör du det via din hemkommun. Är du bosatt i Varbergs kommun kan du göra din ansökan direkt via deras hemsida. Om du är bosatt utanför Varberg måste du söka via en pappersblankett som du kan skriva ut på samma hemsida. Det är kommunen som beslutar om du blir antagen till utbildningen. Blir du antagen så skickar vi därefter ut ett välkomstbrev där du får mer information.

Är du osäker på vad du vill söka till är du välkommen på studiebesök till oss.
Du kontaktar då Sanna Nygård, utbildningssamordnare, för att boka in ett personligt möte.  tel. 0730 876061 eller mail sanna.nygard@movant.se


Du kan även gå till Studie- och karriärcentrum i Varberg, eller om du bor utanför Varberg, din hemkommuns studie- och yrkesvägledare på vuxenutbildningen

Behöver du hjälp? Kontakta oss!