Reservdelsspecialist

Tar fram de reservdelar som behövs

Som reservdelsspecialist arbetar du med reservdelar till fordon. Om du väljer att arbeta på en märkesfirma handlar arbetet mycket om att förse verkstadens mekaniker med reservdelar. Du behöver därför känna till hur en mekaniker jobbar.

En annan viktig del av yrket är rådgivning till kunder om rätt reservdelar och olika alternativ. I arbetet med försäljning är det bra om du gillar att möta människor och att hjälpa dem.

Mål
Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaper och färdigheter som krävs för att jobba som reservdelsspecialist. Utbildningen följer de kvalitetskrav som ställs av Motorbranschens Yrkesnämnd - MYN.

Längd
Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper, ca ett år.

Utbildningen
Inom utbildningen ingår kurser som Fordonsteknik introduktion, Plockhantering och Servicekunskap. Där kommer du få lära dig fordonsuppbyggnad och funktion samt hantering av både gods och kunder på ett professionellt sätt. I utbildningen varvas praktik och teori medan du testar vad som passar dig bäst att jobba med; reservdelar till personbilar, lastbilar eller arbetsmaskiner. Du kanske rent av väljer att arbeta med försäljning av begagnade reservdelar. Utbildningen är individanpassad och beroende på din studietakt och tidigare erfarenhet, kan studielängd variera. APL - Arbetsplatsförlagt lärande ingår.

Förkunskaper
Lägst grundskolekompetens.

programikoner_movant_600x690px_fordon

Poängplan

Kurs
Kurskod
Poäng
Fordons – och transportbranschens villkor och arbetsområden
FORFOD0
200
Fordonsteknik – introduktion
FODFOO0
200
Personbilsteknik introduktion
PERPES0
200
Maskin och lastbilsteknik
MASMAI0
200
Maskinell godshantering
GODMAL0
200
Lageradministration och terminallogistik
LAGLAG0
200
Plockhantering
LAGPLO0
100
Servicekunskap
FÖSSEV0
100


Gymnasiearbete


Gymnasiearbete
GYARFT
100Studiepoäng totalt:

1500

Utbildningen finns i:

Varberg/

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Movant är godkända enligt Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation

Läs mer om vår integritetspolicy och användandet av cookies.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 213

101 24 Stockholm

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår