Isoleringsmontör

Yrkesutbildning till isoleringsmontör

Vad gör en isoleringsmontör?

Som isoleringsmontör hjälper du till att spara energi, minska bullernivåer och skydda mot brand och olyckor genom att isolera rör, cisterner och pannor. Det är ett yrke som passar dig som är kreativ och har förmåga att planera ditt arbete. Isolering sker av säkerhetsskäl vid transport av brand-och explosionsfarligt innehåll då ledningar och rör isoleras för att minska olycksrisken men även av miljö- och hygienskäl.  

Ibland arbetar man i trånga utrymmen i exempelvis kontorsbyggnaderindustrier, sjukhus och bostäder och i arbetsställningar som kräver rörlighet i axlar. Som isoleringsmontör är det viktigt att du har ett gott hantverk och yrket varvar praktiska och teoretiska kunskaper vilket du kommer få lära dig under utbildningen.  

Mål 
Utbildningen är en lärlingsutbildning ger dig de grundläggande kunskaper och färdigheter som krävs för att bli isoleringsmontör inom branschen. Utbildningen följer de kvalitetskrav som ställs av VVS-branschens yrkesnämnd (VVSYN) för att kunna bli VVS College det som tidigare kallades Förstklassig skola. 
 
Längd 
Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper, ca ett år. Utbildningen till isoleringsmontör är CSN-berättigad och kostnadsfri. APL - Arbetsplatsförlagt lärande utgör en stor del av utbildningstiden, runt 70%.
 
Utbildningen 
Inom utbildningen kommer du få lära dig grunderna inom värme, el och svets. Därefter går du in på din yrkesinriktning där du får fördjupade kunskaper inom VVS-, brand- och ljudisolering. Utbildningen är individanpassad och beroende på din studietakt och tidigare erfarenhet, kan studielängden variera. APL - Arbetsplatsförlagt lärande ingår. 

Vem kan söka? 

Är du folkbokförd i Sverige och har fyllt 20 år kan du ansöka till våra vuxenutbildningar via din hemkommun. Ansök till Komvux på kommunens hemsida och följ sedan instruktionerna. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss.  För att kunna avlägga branschprov krävs att du har godkänt i Matematik 1, Engelska 5 samt Svenska 1 eller Svenska som andraspråk, eller motsvarande. Fyll gärna i en intresseanmälan med dina frågor. 

programikoner_movant_600x690px_vvs

Poängplan

Kurs
Kurskod
Poäng
Praktisk ellära
ELLPRA0
100
Verktygs – materialhantering
VEKVEK0
100
Värmeteknik 1
VVIVAR01
100
Sanitetsteknik 1
VVISAN01
100
Värmelära
SYSVÄM0
100
Systemuppbyggnad
SYSSYT0
100
VVS svets och lödning rör
VVIVVS0
100
Entreprenadteknik
VVIENT0
100
Brand- och ljudisolering
TEIBRA0
200
Kondensisolering
TEIKOD0
100
VVS-isolering
TEIVVS0
100
Ytbeklädnad - grund
TEIYTB0
200


Gymnasiearbete


Gymnasiearbete
100


Branschprov
För att få avlägga branschprov krävs det att du förutom godkänt i ovanstående yrkeskurser och gymnasiearbete även har godkänt i följande kurser:

Engelska 5 eller Engelska A 100 p
Matematik 1 eller Matematik A, 100 p
Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1 eller Svenska A 100 p 

Du skall även ha arbetat det antal timmar som krävs på ett företag som är medlemmar hos VVSFöretagen eller som har hängavtal VVS med Byggnads. Läs mer på www.vvsyn.se


Studiepoäng totalt:

1500

Utbildningen finns i:

Lund/
Uppsala/

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Movant är godkända enligt Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation

Läs mer om vår integritetspolicy och användandet av cookies.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 213

101 24 Stockholm

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår