Bygg och Anläggning

Är du händig och tycker om att arbeta praktiskt?

Tycker du om att skapa något med händerna och samtidigt få vara med och bygga något som är bestående över tid – då kan Bygg och Anläggningsprogrammet vara något för dig.

Inom programmet Bygg och Anläggning via Arbetsförmedlingen finns det i Uppsala två yrkesutgångar, anläggingsarbetare och betongarbetare

Utbildningen är uppdelad på dels skolförlagd utbildning och dels APL - Arbetsplatsförlagt lärande. Efter utbildningen börjar tiden som lärling. Som lärling får du betalt av företaget, utifrån olika beräkningssystem som branschen själva har avtal kring. Lärlingstiden varierar mellan olika yrkesutgångar.

Är du inskriven hos Arbetsförmedlingen så kan du kontakta din handläggare (https://arbetsformedlingen.se/)  för att se om det finns möjlighet för en arbetsmarknadsutbildning till anläggningsarbetare eller betongarbetare.

Kontakt

Du är alltid välkommen att kontakta oss för mer information om utbildningarna och hur du kan söka.

För mer information, kontakta:

Angelica Hadin, rektor, angelica.hadin@movant.se eller ring 0761 05 86 67

 

 

  • Anläggningsarbetare

    Inget annat byggyrke kan erbjuda så många arbetsuppgifter som anläggningsarbetare. Som färdig yrkesman kan du komma a...

  • Betongarbetare

    Som betongarbetare är du specialist på arbeten med betong, som är ett användbart, mångsidigt och mycket starkt byggma...

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Movant är godkända enligt Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation

Läs mer om vår integritetspolicy och användandet av cookies.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 213

101 24 Stockholm

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår