Fordon och Transport

Vill du arbeta i en bransch som är i ständig utveckling?

 

 

 

Tycker du om att arbeta med fordon, eller vill arbeta i miljöer där man jobbar direkt med kunden i fokus och i en bransch i ständig utveckling – då är Fordon och Transportprogrammet något för dig!

Inom programmet erbjuder vi utbildning inom inriktningarna – Godshantering, Karosseri och lackering, Lastbil och mobila maskiner och Personbil. Inom varje inriktning finnas det flera yrkesutgångar - läs mer om dessa i menyn till vänster.

Utbildningen är uppdelad på dels skolförlagd utbildning och dels APL - Arbetsplatsförlagt lärande. Denna utbildning finns även som lärling på några orter. Att läsa som lärling innebär att minst 70% av din utbildning förläggs ute på ett företag.

Längd:
Utbildningens längd i skolan varierar utifrån olika faktorer: till exempel vilken studievana eller tidigare erfarenheter som deltagaren har. Det är även olika rikttider beroende på yrkesutgång – se mer under just den yrkesutgång du är intresserad av.

 

Aktuellt nu!

Fordonsbranschen behöver förstärkning runt om i landet.

 

 • Bilskadereperatör

  Bilskadereparatör, eller bilplåtslagare som yrket också kallas, är ett hantverksyrke där man ständigt lär sig nya sak...

 • Fordonslackerare

  Fordonslackering är yrket för dig som uppskattar grafik, formgivning och bilar. Yrket innebär allt ifrån att spackla...

 • Lager och Terminalarbetare

  Som lager- och terminalarbetare jobbar du med lager och logistik på företag eller i större godsterminaler. Lager och...

 • Personbilsmekaniker

  Som personbilsmekaniker arbetar du självständigt och är oftast specialiserad på ett visst bilmärke eller vissa arbets...

 • Lastbilsmekaniker

  Yrket som lastbilsmekaniker passar dig som vill arbeta med kraftfulla motorer, modern teknik och den senaste elektron...

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Movant är godkända enligt Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation

Läs mer om vår integritetspolicy och användandet av cookies.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 213

101 24 Stockholm

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår