Golvläggare

Golvläggaren arbetar med golvbeläggningar av bl a textil, plast, linoleum, kork och parkett. Golvläggning i våtrum är en specialitet, liksom arbeten med renovering och underhåll. Golvläggare är ett av de få inomhusjobben i byggbranschen.

Du jobbar med allt från renovering - till nybyggnadsprojekt. Merparten av dagens golvmaterial läggs i stora enheter, som t ex mattor på rulle eller parkettbrädor. Men du ska också kunna utföra specialjobb, t ex mönsterläggning av parkettgolv. Under utbildningen kommer du inte bara lära dig att lägga mattor, utan det handlar även mycket om förarbetet t ex rivning av gamla mattor, spackling och slipning som sker innan golvläggningen.

Mål:
Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för att bli golvläggare. Efter utbildningen kan du ta lärlingsanställning och samla ihop timmar för att få yrkesbevis. Utbildningen är godkänd av Byggindustriernas Yrkesnämnd BYN.

Längd:
Utbildningslängd är cirka ett år men det är väldigt individuellt beroende på förkunskaper. 
För att få veta mer om utbildningslängden – kontakta rektor på den orten där du vill studera.

Ämnen:
Kurspaket som anpassas efter förkunskaper. Innehåller en del programgemensamma ämnen, Bygg 1+2, samt inriktningskurser såsom husbyggnadsprocessen och olika husbyggnadskurser och specialkurser inom olika golvläggarkurser såsom, våtrum, plastmatta, parkett och linoleum. 

APL- Arbetsplatsförlagt lärande ingår.

Förkunskaper:
Lägst grundskola

programikoner_movant_600x690px_bygg

Poängplan

Kurs
Kurskod
Poäng
Bygg och anläggning 1
BYGBYG01
200
Bygg och anläggning 2
BYGBYG02
200
Husbyggnadsprocessen
HUSHUB0
200
Husbyggnad 1
HUSHUS01
100
Husbyggnad 2
HUSHUS02
200
Husbyggnad 3 - ombyggnad
HUSHUS03
200
Golvläggning 1
GOLGOL01
100
Golvläggning 2 – våtrum
GOLGOL02
100
Golvläggning 3 – trä och laminat
GOLGOL03
200
Specialyrken 1
HUBSPC01S
100
Specialyrken 2
HUBSPC02S
200


Gymnasiearbete


Gymnasiearbete
GYARBA
100Studiepoäng totalt:

1900

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Läs mer om vår integritetspolicy och användandet av cookies.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 2546

403 17 Göteborg

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår