Installationselektriker

Framtiden är elektrisk.

Installationselektrikern är ofta den som drar ledningar i nya bostäder, kontor, köpcentra och liknande. Du kan också arbeta med ombyggnation och renoveringar av befintliga hus. Det är ett rörligt och varierande arbete och det kan ske både på höga höjder och i trånga utrymmen.

Arbetar du med ombyggnad ingår det att ta bort gamla ledningar - ett arbete som kan vara dammigt och tungt. Till hjälp i arbetet har installationselektrikern ritningar och scheman att följa. Installationselektrikern ska också göra en teknisk beskrivning av installationen så att andra kan se hur arbetet är gjort.

Arbetet kan vara tungt, till exempel när man ska montera in kablar och elcentraler. Du får arbeta både utomhus och inomhus, vilket innebär att du under vintertid kan arbeta ute i kyla och snö. Säkerheten är viktig och kräver att noggrannhet. Som regel arbetar man i  arbetslag. 

Mål
Utbildningen ska ge de grundkunskaper som krävs för att kunna söka en lärlingsanställning som elektriker. Utbildningen följer Skolverkets rekommendationer på utbildningsplan samt Elbranschens Centrala Yrkesnämnd.

Längd
Utbildningen är på 1700p vilket motsvarar cirka 48 veckor.

Ämnen
Du får en individuellt anpassad studieplan som är sammansatt med ämnen beroende på vilka förkunskaper och tidigare erfarenheter som du har.

Exempel på ämnen som du läser är elinstallation, motorstyrning och belysningsteknik.
Utbildningsplanen är framtagen utefter ECY:s rekommendationer.

APL (arbetsplatsförlagt lärande)är en naturlig del av utbildningen och förläggs i slutet av utbildningen. Denna kan variera allt från åtta veckor till tre månader.

Poängplan

Kurs
Kurskod
Poäng
Datorteknik 1a
DAODAT01A
100
Elektromekanik
ELRELK0
100
Energiteknik 1
ENEENE01
100
Mekatronik 1
MEKMEK01
100
Elkraftteknik
ELRELF0
100
Praktisk ellära
ELLPRA0
100
Elinstallationer
INSELI0
200
Kommunikationsnät 1
INSKOM01
100
Fastighetsautomation 1
AUTFAS01
100
Data – och medianät
ELRDAA0
100
Belysningsteknik
INSBES0
100
Elmotorstyrning
INSELS0
100
Konstruktion 1
KOTKOS01
100
Larm -, övervaknings -, och säkerhetssystem
LARLAM0
100
Företagsekonomi 1
FÖRFÖR01
100


Gymnasiearbete


Gymnasiearbete
100Studiepoäng totalt:

1700

Utbildningen finns i:

Umeå/

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Movant är godkända enligt Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation

Läs mer om vår integritetspolicy och användandet av cookies.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 213

101 24 Stockholm

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår