Frisör

Vill du ha ett kreativt och varierat yrke där service står i fokus?

Som frisör jobbar du med alla slags människor. Det är ett kreativt och varierande yrke där service står i fokus. Du kan arbeta som egen företagare eller som anställd. Du har stor möjligheter till variation och kan specialisera dig på olika områden såsom klippning, färgning, håruppsättning, löshår, barberare m.m.

Vi förbereder våra elever för gesällprov. Delprov 1 görs efter avslutad utbildning. Branschen samordnar delprov. 

Mål
Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaper och färdigheter som krävs för att jobba som frisör. För att kunna avlägga gesällprov och bli behörig frisör krävs att du därefter har gjort 3000 timmar på ett frisörföretag.

Längd
Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper, ca ett år.

Utbildningen
Under utbildningens gång får du grundläggande kunskaper i kurserna Hantverk introduktion, Material och miljö och Tradition och utveckling, för att sedan fördjupa dig i frisörkurserna. Teori varvas med praktik, i skolans elevsalong och på APL-platsen. APL – Arbetsplatsförlagt lärande ingår. Se programblad för frisör här.

Förkunskaper
Lägst grundskolekompetens.

Ansökan

Se Stockholms stad för vidare information kring ansökan.

Ansök här.

 

 

Träffa Movants yrkeslärare inom frisör, Lena Ekblom

 

Hej Lena! Vad undervisar du i?

Jag undervisar blivande frisörer i alla kurser.

Din bakgrund yrkesmässigt?

Frisör med gesällbrev sedan drygt 30 år. Har varit egen företagare i ca 25 av dessa, både med egen salong och hyrt stol. Har frisörlicens med behörigheterna A,B,D,E.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det roligaste är att träffa så mycket olika typer av människor. Bra att vara social men även att hålla en distans i kundrelationerna. Att få göra någon glad för att de blev fina i håret är en fantastisk kick för en själv.

Varför ska man utbilda sig till frisör på Movant?

Att gå på Movant och gå en yrkesförberedande utbildning till frisör är ett bra sätt att snabbare komma ut i ett annat yrke. De är APL under utbildningen och du får känna på de verkliga livet. Teori blandat med praktiska moment kantar dagarna så att du får omsätta teorin i praktiken.

 

programikoner_movant_600x690px_hantverk

Poängplan

Kurs
Kurskod
Poäng
Tradition och utveckling
HVKTRA0
100
Hantverk introduktion
HAVHAV0
200
Frisör 1
HAVFRI01
200
Frisör 2
HAVFRI02
200
Material och miljö
HVKMAE0
100
Frisör 3
HAVFRI03
200
Frisör 4
HAVFRI04
200
Frisör 5
HAVFRI05
200
Frisör 6a
HAVFRI06A
100Studiepoäng totalt:

1500

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Movant är godkända enligt Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation

Läs mer om vår integritetspolicy och användandet av cookies.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 213

101 24 Stockholm

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår