Florist

Är du kreativ och gillar att skapa?

Florist är ett yrke som passar dig som är kreativ, vill ha mycket kundkontakt, gillar att skapa och har bra tålamod. Du arbetar med olika typer av växter och skapar blomsterarrangemang utifrån olika tekniker och estetiska aspekter. Du kan välja att arbeta som egen företagare eller som anställd.

Att du har känsla för färg och form och har hantverkskunnande är viktiga förmågor som vi fokuserar på under utbildningen. Vi erbjuder också kurser i entreprenörskap samt kommunikation och service. Du kommer att få utveckla din förmåga att kommunicera och samverka med kunder och leverantörer.

Mål
Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaper och färdigheter som krävs för att senare kunna avlägga gesällprov inom floristyrket.

Längd
Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper, ca ett år.

Utbildningen
Movant Brommas floristutbildning är kvalitetsstämplade av Floristernas Yrkesråd som certifierad utbildning. Under utbildningens gång får du grundläggande kunskaper i kurserna Hantverk introduktion, Material och miljö och Tradition och utveckling, för att sedan fördjupa dig i floristkurserna. APL - Arbetsplatsförlagt lärande ingår. Se Brommas lokala poängplan för florister.  Se programblad för florist här.

Förkunskaper
Lägst grundskolekompetens.

Ansökan

Se Stockholms stad för vidare information kring ansökan.

Ansök här.

 

 

 

Träffa Movants floristlärare Ingela Lindberg och Lina Pettersson

 

Hej Ingela! Vad undervisar du i?

Hantverksyrket Florist.

Din bakgrund yrkesmässigt?

Jag har arbetat inom branschen i olika blomsterbutiker och Garden Centers.

Allt från dagliga sysslor som tex. försäljning, produktion, varumottagning, leveranser. Jag har ansvarat för budget och inköp. En stor del  har varit beställningar till begravningar, bröllop och fester.

2008 så tog jag mitt gesällbrev i yrket och 2019 Mästarbrevet. 2018 började jag som lärare här på Movant Floristutbilning.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Att få förmedla mina kunskaper i världen vackraste yrke och att möta människor som är delar samma intresse så som hantverk, blommor och växter.

Varför ska man utbilda sig till (din yrkesutgång) på Movant?

Jag är säker på att det är en hel del som har mitt yrke som en jobbdröm. Därför tycker jag att man ska förverkliga den till ett Drömjobb. Branschen behöver alltid nya hantverkare som kan föra yrket vidare.

 

 

Hej Lina! Vad undervisar du i? 

Jag är floristlärare

Din bakgrund yrkesmässigt? 

Jobbat i blomsterbranschen i 13 år. Från florist till butiksansvarig florist där jag drivit butik, med allt vad det innebär, inköp av blommor och lagervaror till löpande bokföring.

Vad är det roligaste med ditt jobb? 

Att få se eleverna utvecklas. Det är härligt att se dem traggla med något de ser som omöjligt, för att sedan lyckas. Underbart att se.  

Varför ska man utbilda sig till (din yrkesutgång) på Movant? 

Florist är ett underbart och kreativt yrke, man får möta människor i alla skeden i livet.

Vår utbildning är kvalitetsstämplad av Floristernas Yrkesråd som certifierad utbildning.

programikoner_movant_600x690px_hantverk

Poängplan

Kurs
Kurskod
Poäng
Entreprenörskap
ENTENR0
100
Tradition och utveckling
HVKTRA0
100
Florist 1
HAVFLO01
200
Florist 2
HAVFLO02
200
Florist 3
HAVFLO03
200
Florist 4
HAVFLO04
200
Florist 5
HAVFLO05
200
Florist 4 - specialisering
HAVFLO04S
50
Florist 5 - specialisering
HAVFLO05S
50
Växtkunskap 1
VÄXVÄX01
100
Personlig försäljning 1
FÖRPER01
100Studiepoäng totalt:

1500

Utbildningen finns i:

Bromma/

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Movant är godkända enligt Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation

Läs mer om vår integritetspolicy och användandet av cookies.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 213

101 24 Stockholm

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår