Bygg och Anläggning

Är du händig och tycker om att arbeta praktiskt?

Tycker du om att skapa något med händerna och samtidigt få vara med och bygga något som är bestående över tid – då kan Bygg och Anläggningsprogrammet vara något för dig.

Utbildningen är uppdelad på skolförlagd utbildning och APL (Arbetsplatsförlagt lärande). Efter utbildningen börjar tiden som lärling. Som lärling får du betalt av företaget, utifrån olika beräkningssystem som branschen själva har avtal kring. Lärlingstiden varierar mellan olika yrkesutgångar.

 

Ansökan

Ansök via Komvux/Vuxenutbildningen i din hemkommun eller kontakta oss för mer information.

Movant Bromma tar gärna emot föranmälda studiebesök och har öppet hus på onsdagar mellan kl 10-11:30, Linta Gårdsväg 5, 16874 Bromma.

Föranmälan kan göras per telefon eller e-mail till nedanstående personer:

 

Gustav Söderholm, syv, 0722059674 och gustav.soderholm@movant.se

Huda Jaber, administratör, 0702242814 och huda.jaber@movant.se

 

Träffa Movants lärare i Bygg-och anläggning, Reine Vikström!

 

Reine heter jag! Undervisar i Bygg och anläggning med inriktning träarbetare.

Vad är din bakgrund yrkesmässigt?

Jag ”trillade” in i yrket via ett jobb som ”pinnpojke” 1985. Vi var och gjorde utsättningar i Huddinge centrum där jag råkade känna några som jobbade som snickare, blev erbjuden jobb och blev kvar. Gick alltså som traditionell lärling och på den vägen är det.

Hade ett avbrott i fem år då jag jobbade som Hyvelmästare på ett snickeri/ hyvleri som tillverkar produkter i ädelträ. Mestadels massiva trägolv men även bänkskivor och platsbyggda barer, inredningar mm. Har även en stor passion för träbåtar, gick en folkhögskola under ett år och byggde båt.

Innan jag började som Lärare hade jag eget företag i femton år med bland annat Gröna lund som återkommande kund. Har vart delaktig i ett flertal av dom attraktionerna som vi uppskattar att åka och hoppas att dom håller! Jag har alltid lyckats blanda finsnickeri med traditionell bygg vilket ger en stor variation på olika arbeten.

Varför ska man utbilda sig till (din yrkesutgång) på Movant?

Anledningen till att man skall välja Snickaryrket är för att det om man hamnar rätt är väldigt varierande och utmanande. Man får dessutom som grädde på moset tillbringa väldigt mycket tid utomhus och skapa diverse projekt till förhoppningsvis nöjda kunder.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det roligaste med mitt nuvarande yrke som lärare är när eleverna efter fullgjord utbildning får en lärlingsanställning som sedan leder till yrkesbevis och en fast anställning.

 

Träffa Movants lärare i Bygg och plattsättning, Mikael "Mike" Helenius!

 

Hej!

Jag kallas Mike men heter Mikael Helenius, Lärare i Bygg och Plattsättning.

Hur ser din yrkesbakgrund ut?

Min bakgrund är sedan gymnasiet och även innan det anläggningsjobb med såväl trädgård, gator och torg.  Mest var det betong och stensättning. Jag har alltid gillat natursten och såg mycket ”fina” jobb i banklokaler och liknande och bestämde tidigt att det där är min grej.

Jag ”sadlade” om och startade återigen som traditionell lärling inom plattsättning när chansen kom, på Bol entreprenad AB. Demontering, rivning och bilning och sedan gjuta nya golv, putsa nya väggar och så småningom sätta kakel och lägga golv. Därefter monterade vi åter porslinet och avslutade med en nylackad Tröskel.

Det var mycket varierande och roligt och man fick ju se hela vägen från risigt badrum till nytt och fräscht. Jag var då 25 år fyllda.

Idag är jag 55 och har jobbat på flertal företag och som jag ser det, så lärde jag mig fantastiskt mycket som egenföretagare. Med ca 10 år som lärare både på anstalt och gymnasium har jag nu hittat det bästa: Komvux, där fler får chansen att byta yrke precis som jag gjort.

Väl mött!

Mikael ”Mike” Helenius

programikoner_movant_600x690px_bygg
  • Byggnadsträarbetare

    Träarbetaren, även kallad snickare, arbetar med många olika arbetsuppgifter. Du är med under hela byggprocessen om du...

  • Plattsättare

    Plattsättare klär väggar eller golv med kakel, klinker, konstbetongplattor eller mosaik, oftast inomhus. Uppgifterna...

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Movant är godkända enligt Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation

Läs mer om vår integritetspolicy och användandet av cookies.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 213

101 24 Stockholm

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår