VVS och Fastighet

Ge god service och arbeta självständigt

Om du tycker om att fixa och lösa problem samt vill få en bred och serviceinriktad utbildning, då är kanske ett yrke inom VVS-branschen något för dig! Vi erbjuder flera inriktningar där du kan bli t ex fastighetsskötare eller VVS montör. Båda har stora behov av duktiga medarbetare i framtiden.

Inom programmet VVS och Fastighet har vi utbildning inom inriktningarna - Fastighet, Kyl- och värmepumpsteknik, Ventilationsteknik och VVS.

Utbildningen är uppdelad på dels skolförlagd utbildning dels APL - Arbetsplatsförlagt lärande. Efter utbildningen börjar tiden som lärling, då får du betalt av företaget, utifrån olika beräkningssystem som branschen själva har avtal kring. Lärlingstiden varierar mellan olika yrkesutgångar. Läs mer under varje yrkesutgång som du hittar till vänster i menyn

Längd
Utbildningens längd i skolan varierar utifrån olika faktorer som till exempel vilken studievana eller tidigare erfarenheter som deltagaren har. Det är även olika rikttider beroende på yrkesutgång – se mer under just den yrkesutgång du är intresserad av. 
Vänligen observera att lokala avvikelser i poängplanerna kan förekomma.

VVS_2019
  • VVS-montör

    En VVS-montör, eller rörläggare som de också kallas, arbetar med att montera rör och system som gör att vi får bra in...

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Movant är godkända enligt Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation

Läs mer om vår integritetspolicy och användandet av cookies.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 213

101 24 Stockholm

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår