Byggnadsträarbetare

Utbildning till snickare

Byggnadsträarbetaren, även kallad snickare i dagligt tal, arbetar med många olika arbetsuppgifter. Du finns med under hela bygget om du arbetar med husbyggnation, från formsättning till takkonstruktioner och inredning. Yrket utövas i många olika miljöer, högt upp i ett höghus, byggnation av ett litet trähus, att bygga ett kök eller renovering. Uppdragen kan vara stora jättebyggen till privata bostäder.

Många snickare är specialiserade på tekniker och material som är från förr. Det är dock ett yrke som har utvecklats med moderna maskiner, material och nya tekniker. 

Mål:
Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för en snickare. Efter utbildningen kan du ta lärlingsanställning och samla ihop timmar för att få yrkesbevis. Utbildningen är godkänd av Byggindustriernas Yrkesnämnd BYN.

Längd:
Utbildningslängd är ca 1 år men det är väldigt individuellt beroende på förkunskaper. 
För att få veta mer om utbildningslängden – kontakta rektorn för mer information.

Ämnen:
Kurspaket som anpassas efter förkunskaper. Innehåller en del programgemensamma ämnen, Bygg 1+2, inriktningskurser såsom husbyggnadsprocessen och olika husbyggnadskurser samt specialkurser inom olika träarbetarkurser. APL- Arbetsplatsförlagt lärande ingår.

Förkunskaper:
Lägst grundskola

programikoner_movant_600x690px_bygg

Poängplan

Kurs
Kurskod
Poäng
Bygg och anläggning 1
BYGBYG01
200
Bygg och anläggning 2
BYGBYG02
200
Husbyggnadsprocessen
HUSHUB0
200
Husbyggnad 1
HUSHUS01
100
Husbyggnad 2
HUSHUS02
200
Husbyggnad 3 – ombyggnad
HUSHUS03
200
Trä 1 – stommar
TRÄTRK01
100
Trä 2 – beklädnad
TRÄTRK02
100
Trä 3 – montage
TRÄTRK03
100
Timring
TRÄTIM0
100
Specialyrken 1
HUBSPC01S
100


Gymnasiearbete


Gymnasiearbete
GYARBA
100Studiepoäng totalt:

1700

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Movant är godkända enligt Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation

Läs mer om vår integritetspolicy och användandet av cookies.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 213

101 24 Stockholm

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår