Ventilationsmontör

Arbete för en bättre inomhusluft

Som ventilationsmontör arbetar du mestadels inomhus. Du bygger och konstruerar de olika system som sköter vår luft. Du kan också arbeta med service och justeringar på olika anläggningar inom just ventilation.

Det är ett självständigt arbete, många har en servicebil som man åker till olika jobb med. Det är en växande bransch som behöver många duktiga hantverkare.

Mål:
Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för en ventilationsmontör. Efter utbildningen kan du ta lärlingsanställning och samla ihop timmar för att få yrkesbevis. Utbildningen är godkänd av Plåt och Ventilationsforum PVF.

Längd:
Utbildningslängden är väldigt individuellt beroende på vilka förkunskaper som deltagaren har samt beroende på vad uppdragsgivaren kräver.

Ämnen:
Kurspaket som anpassas efter vilka förkunskaper som deltagaren har, innehåller en del programgemensamma ämnen som Bygg 1+2, samt inriktningskurser såsom plåtslageriprocessen, ventilationsplåtslageri samt plåtslageritekniker och slutligen specialkurser inom ventilationsplåtslageri, luft och montage. 

APL- Arbetsplatsförlagt lärande ingår.

Förkunskaper:
Lägst grundskola

 

programikoner_movant_600x690px_bygg

Poängplan

Kurs
Kurskod
Poäng
Plåtslageriprocessen
PLÅPLS0
200
Plåtslageriteknik - grunder
PLÅPLÅ0
100
Ventilationsplåtslageri 1
VENVET01
100
Ventilationsplåtslageri 2
VENVET02
200
Ventilationsmontering 1
VENVEN01
100
Ventilationsmontering 2
VENVEN02
200
Ventilationsservice
VENVEI0
100


Övriga kurser (totalt väljs 200 poäng)


Luftbehandling - grund
VETLUF0
100
Ventilationsteknik – injustering
VETVEL0
200
Ventilationsisolering
VENVET0
100
Byggnadsplåtslageri 1
PLTBYG01
200
Plåtslageri – svetstekniker
PLTPLT0
100
Lättbyggnadsteknik
PLTLÄT0
200Studiepoäng totalt:

1200

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Movant är godkända enligt Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation

Läs mer om vår integritetspolicy och användandet av cookies.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 213

101 24 Stockholm

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår