Fordon och Transport

Vill du arbeta i en bransch som är i ständig utveckling?

Fordonsprogrammet vänder sig till den som är tekniskt intresserad och vill arbeta med fordon. Utbildningen utvecklar dina kunskaper om tekniken i olika fordon. Man behandlar fordons funktion och konstruktion samt diagnostik, reparation och service av fordon.

Vidare utvecklas även dina kunskaper om hur man väljer rätt utrustning och metod för att utföra arbetsuppgifter med hänsyn till miljö, kvalitet, säkerhet och ekonomi. Programmet syftar även till att ge en grund för ett fortsatt lärande i arbetslivet och för vidare studier.

 

programikoner_movant_600x690px_fordon
  • Lager- och terminalarbetare

    Som lager- och terminalarbetare jobbar du med lager och logistik på företag eller i större godsterminaler. Lager och...

  • Lastbilsmekaniker

    Yrket som lastbilsmekaniker passar dig som vill arbeta med kraftfulla motorer, modern teknik och den senaste elektron...

  • Personbilsmekaniker

    Som personbilsmekaniker arbetar du självständigt och är oftast specialiserad på ett visst bilmärke eller vissa arbets...

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Movant är godkända enligt Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation

Läs mer om vår integritetspolicy och användandet av cookies.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 213

101 24 Stockholm

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår