El och Energi

Tycker du om tekniska lösningar, installationer och system?

Då kan ett yrke inom El- och Energi vara något för dig!

Inom programmet El och Energi erbjuder vi utbildningar inom inriktningarna – Automation, Dator och kommunikation, Elteknik och Energiteknik. 

Utbildningen är uppdelad på dels skolförlagd utbildning och dels APL - Arbetsplatsförlagt lärande. Inom varje inriktning finnas det flera yrkesutgångar - läs mer om dessa i menyn till vänster.

Längd
Utbildningens längd i skolan varierar utifrån olika faktorer: till exempel vilken studievana eller tidigare erfarenheter som deltagaren har. Det är även olika rikttider beroende på yrkesutgång – se mer under just den yrkesutgång du är intresserad av.

 

Movant Lund är en ETG-certifierad skola

Elteknikbranschens gymnasieskolor, ETG, samarbetar tätt med företagen i branschen och anpassar utbildningen efter deras önskemål och krav på den blivande medarbetaren. Det gör att du som nyutbildad elektriker är extra attraktiv på arbetsmarknaden. Till skillnad från andra elteknikutbildningar är lärlingsutbildningen integrerad i utbildningen. Det innebär att du som tar ETG-examen får ut ditt yrkesbevis och kan anställas som elektriker direkt efter utbildningen.

 Läs mer om ETG här.

etg-partner
  • Automationstekniker - fastighet

    Som automationstekniker utför du förebyggande och avhjälpande underhåll på CNC-styrda produktionsmaskiner och transpo...

  • Installationselektriker

    Installationselektrikern är ofta den som drar ledningar i nya bostäder, kontor, köpcentra och liknande. Man kan också...

  • Nätverkstekniker

    Nätverksteknikern sköter underhåll av servrar, infrastruktur, nätverk, system och applikationer. Att lösa supportären...

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Läs mer om vår integritetspolicy och användandet av cookies.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 213

101 24 Stockholm

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår