Så här söker du

För 2019 är återstående startdatum den 25 november. Vi har högt söktryck på vissa utbildningar, i dagsläget byggutbildningarna och fordonsutbildningarna, så ju tidigare man söker desto större är chansen att man får plats till den starten man önskar. För 2020 är spikade kursstarter den 7 och 13 januari samt den 16 mars. Ytterligare starter kommer vara i juni, augusti, oktober och slutet av november. Exakta datum kommer spikas under början av året.  

Från och med januari 2019 har vi återigen avtal med Lunds kommun på de flesta av våra utbildningar. Bor du i Lund går det bra att kontakta Vägledningscentrum i Lund så hjälper de dig med din ansökan. Alla övriga ansökningar måste gå via vårt avtal med Kristianstad kommun eller via vårt avtal med Malmö kommun. När det gäller inriktningarna fordonslackerare och bilskadereparatör så måste ansökningarna gå via avtalet med Malmö. Alla utbildningarna genomförs dock i Lund med undantaget svets där vi samarbetar med vår systerskola i Malmö.

Ansökan som du lämnar in till din hemkommun kan du skriva ut från Kristianstads kommuns hemsida. Din hemkommun skickar sedan ansökan till oss om den blir godkänd och då kallar vi dig med ett välkomstbrev. Ska du söka byggutbildningen är det viktigt att du tydligt skriver på ansökan att du vill läsa utbildningen i Lund då man även kan läsa den i Kristianstad.

Klicka på länken nedan för att komma till ansökningsblanketten för de utbildningarna man söker via Kristianstad kommun:

https://www.kristianstad.se/globalassets/dokument/barn-och-utbildning/vuxenutbildning/studievagledning-och-vlc/ansokan-yrkesvux.pdf

 

För information om hur du söker för dig som är bosatt i Malmö eller vill ansöka från en annan kommun än Malmö till de utbildningarna som finns via vårt avtal med Malmö så går det bra att ta kontakt med Vägledningscentrum i Malmö eller liknande i din hemkommun. För att göra ansökan så titta på ansökningslänken till Komvux Malmö nedan: 

www.malmo.se/komvuxansokan

 

Om du är boende i Lund eller någon kranskommun och vill ansöka via det avtalet så gör du det via länken nedan. Ansökande från annan kommun än Lund ska först göra en ansökan på Lunds webbsida. Sedan skriver man ut sin kvittens och tar denna till sin hemkommuns vuxenutbildning.

 

https://www.lund.se/komvux-lund/ansokan/ 

 

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Movant är godkända enligt Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation

Läs mer om vår integritetspolicy och användandet av cookies.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 213

101 24 Stockholm

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår