Yrkesutbildningar: Komvux

Vill du utvecklas och ta nästa steg i arbetslivet? Movant erbjuder vuxenutbildningar som är anpassade efter de branschkrav som finns och de kvalitetskrav som ställs från Skolverket. Du kan gå hos oss om du vill byta karriär eller vill få en stabil utbildningsgrund att stå på. Majoriteten av våra utbildningar riktar sig till den som inte har någon erfarenhet inom området, men vi har utbildningar även för dig som kanske har tidigare erfarenheter inom yrket. I de fall jobbar Movant med att validera/kartlägga dina tidigare kunskaper – allt för att du ska kunna få en så anpassad studiegång som möjligt.

Movant har betygsrätt från Skolinspektionen, och följer de riktlinjer kring kvalité och dokumentation som ställs därefter.

Med vårt nära branschsamarbete kan du även känna dig trygg att du får den utbildning som krävs för att få en kvalitetssäkrad utbildning som i sin tur kan leda till ett jobb.

Vem
Traditionellt är grundkravet att man är över 20 år för att få söka till våra utbildningar. Efter att du genomfört din utbildning får du ett betyg, och i de fall det är aktuellt, även en lärlingsbok. Du kan även få ett kursintyg på de moment du genomfört men där du kanske inte nått ända fram till ett betyg.

Hur
Du söker till oss via din hemkommun, eller via webben till den ort du vill söka till. Nedan är länkar till de kommuner vi har avtal med, men även om din kommun inte är med kan du söka till oss. Det är dock i slutändan alltid hemkommunen som beslutar om du får gå hos oss.

Under studierna
Samtliga av våra utbildningar är CSN-berättigade, det innebär att du får ett visst bidrag och en viss del lån (om du väljer att låna). Det kan även finnas andra omständigheter som gör att du är berättigad till mer bidrag. Hör med CSN eller din lokala vuxenutbildning om mer kring vad som gäller för just dig. Många av våra studerande är från andra kommuner än utbildningsorten. I Skövde har vi ett boende precis i anslutning till våra utbildningslokaler – vilket gör att du kan studera och ha boende på ett smidigt sätt.


  • Bygg och anläggning

    Tycker du att verkar spännande med ett jobb på en byggarbetsplats? Intresserad av att snickra, renovera, kakla eller...

  • El och energi

    Är du teknisk och gillar elektronik? Är siffror din grej, och gillar du att vara serviceinriktad? Här på El och Energ...

  • VVS och fastighet

    På programmet VVS och Fastighet får du arbeta mycket fritt och självständigt med den senaste tekniken. Att ge god ser...

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Movant är godkända enligt Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation

Läs mer om vår integritetspolicy och användandet av cookies.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 213

101 24 Stockholm

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår