Målare

Ett kreativt och skapande yrke

Måleriyrket är ett kreativt och skapande yrke. Man jobbar med allt från underarbete såsom spackling till färdigställande med tapet och ytskiktsmålning. 

Som målare kan du hamna på många olika jobb under kort tid. Vissa jobb innebär att du renoverar eller bygger nytt och gör rummen fina. På vissa jobb krävs det att man är specialiserad inom ex. dekorativt måleri.

Mål:
Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för en Målare. Efter utbildningen kan du ta lärlingsanställning och samla ihop timmar för att få yrkesbevis. Utbildningen är godkänd av Byggindustriernas Yrkesnämnd BYN samt MYN.

Längd:
Individuell utbildningslängd beroende på vilka förkunskaper du har, en riktlinje är att utbildningstiden är ca 55 veckor.

Har du frågor om utbildningen? Kontakta oss via intresseformuläret nedan.

programikoner_movant_600x690px_bygg

Poängplan

Kurs
Kurskod
Poäng
Bygg och anläggning 1
BYGBYG01
200
Bygg och anläggning 2
BYGBYG02
200
Måleriprocessen
MARMAL0
200
Måleri 1
MARMAL01
200
Måleri 2
MARMAL02
200
Måleri 3
MARMAL03
200
Måleri 4
MARMAL04
200
Måleri 5
MARMAL05
200
Tätskikt våtrum
TÄTTÄT0
100


Gymnasiearbete


Gymnasiearbete
100Studiepoäng totalt:

1800

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Movant är godkända enligt Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation

Läs mer om vår integritetspolicy och användandet av cookies.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 213

101 24 Stockholm

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår