Fastighetstekniker

Främst arbete inomhus

Fastighetsteknikern är specialist på drift och skötsel av fastighetstekniska system. Yrket har blivit mångsidigare än vad det varit tidigare. Tekniska kunskaper och datakunskaper efterfrågas i allt större utsträckning. Fler av fastighetsteknikers arbetsuppgifter kräver specialistkunskaper.

En fastighetstekniker sköter bland annat, med hjälp av datorer, kontrollen och övervakningen av värmecentraler och luftbehandlingsanläggningar. 

Mål
Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för att jobba som fastighetstekniker. Utbildningen följer Skolverkets rekommendationer på utbildningsplan samt de kvalitetskrav som ställs av Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd - FU.

Längd
Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper, ca ett år.

Utbildningen
Inom utbildningen kommer du få grundläggande kunskaper inom VVS, el samt ekonomi och förvaltning/juridik. Därefter får du fördjupade kunskaper inom service, elarbeten samt automation inom fastigheten. Utbildningen är individanpassad och beroende på din studietakt och tidigare erfarenhet, kan studielängden variera. APL - Arbetsplats förlagt lärande ingår. Se programblad för fastighetstekniker.

Förkunskaper 
Lägst grundskolekompetens.

Poängplan

Kurs
Kurskod
Poäng
Praktisk ellära
ELLPRA0
100
Systemuppbyggnad
SYSSYT0
100
Värmelära
SYSVÄMO
100
Verktygs – materialhantering
VEKVEK0
100
Elkraftteknik
ELRELF0
100
Fastighetsförvaltning
FAFFAS0
100
Fastighetsservice – byggnader
FASFAS0
100
Fastighetsautomation 1
FAIFAS01
100
Fastighetskommunikation
FAFFAT0
100
Informationsteknik i fastighetsförvaltning
FAFINF0
100
Fastighetsservice - VVS
FASFAE0
100
Fastighetsservice - elarbeten
FASFAH0
100
Fastighetsservice - ytor
FASFAV0
100
Företagsekonomi 1
FÖRFÖR01
100


Gymnasiearbete


Gymnasiearbete
GYARVF
100Studiepoäng totalt:

1500

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Movant är godkända enligt Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation

Läs mer om vår integritetspolicy och användandet av cookies.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 213

101 24 Stockholm

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår