Hur går det till?

Har du arbetslivserfarenhet inom byggyrken som golvläggare, plattsättare, murare, träarbetare, anläggningsarbetare? Eller har du arbetat inom el och energi, kanske som installationselektriker?

Att bli validerad är kostnadsfritt, men förutsätter att Arbetsförmedlingen anser dig ha sådan bakgrund att det är möjligt.

Vad innebär validering?

Validering innebär att man får testa sina kunskaper mot ett intyg eller yrkesbevis. Dina kunskaper prövas mot kraven som Byggbranschen bestämt, med målet att få formell behörighet att jobba inom något byggyrke.

Hur går det till?

Först görs en kartläggning om din yrkesbakgrund. Har du rätt kunskaper följer 2-5 veckor av olika praktiska och teoretiska test. När det är klart får du antingen ett yrkesbevis direkt eller ett intyg som beskriver och styrker dina kunskaper.

Vem kan söka?

Validering är för dig som kanske har jobbat i ditt hemland inom ett bygg-yrke, eller dig som inte har någon formell utbildning men har jobbat ute i yrkeslivet i många år. Behärskar du inte svenska språket har du rätt till tolk. 

Hur gör jag?

Passar du in i bilden ovan och vill få möjlighet att validera dina kunskaper inom byggbranschen? Kontakta då din lokala arbetsförmedling, eller ring en av Movants godkända skolor nedan. 

Halmstad 

Maria Norshammar, 072 600 67 53 eller maria.norshammar@movant.se

Lund 

Anders Domagala, 072 206 42 02 eller anders.domagala@movant.se

Skövde

Patrik Ström 070 - 444 08 68 eller  patrik.strom@movant.se

Umeå

Patrik Erfält 073 840 57 90 eller patrik.erfalt@movant.se

 

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Movant är godkända enligt Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation

Läs mer om vår integritetspolicy och användandet av cookies.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 213

101 24 Stockholm

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår