Yrkesutbildning till elbilstekniker

Tycker du det verkar intressant att analysera, reparera och utföra service och underhåll på elfordon är detta en utbildning för dig! Det är ett nytt och spännande yrke inom en gammal, välkänd bransch.

I din yrkesroll arbetar du med el- och hybridfordons olika komponenter och delsystem. Som elbilstekniker har du spetskompetens om alternativa drivmedel, service och underhåll av moderna el- och elhybridfordon. Utbildningen ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper för att kunna få en anställning som elbilstekniker.

En elbilstekniker har många möjligheter till varierande och spännande arbetsuppgifter. Tycker du det verkar intressant att analysera, reparera och utföra service och underhåll på elfordon är detta en utbildning för dig.

Mål

Framtida arbetsplatser kan exempelvis vara elbilstillverkare, verkstäder, bensinstationer och bärgningsföretag. Det finns ett behov av utbildade elbilstekniker med rätt kompetens för dagens moderna fordon.

Utbildning

Du har möjlighet att läsa Mat 1a, Sve/Sva 1 och Eng 5 som tillval.

Längd

Längd Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper, ca ett år.Vem kan söka?

Är du folkbokförd i Sverige och har fyllt 20 år kan du ansöka till våra vuxenutbildningar via din hemkommun. Ansök till Komvux på kommunens hemsida och följ sedan instruktionerna. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss.

Vill du veta mer om utbildningen?

Hör av dig till oss för mer information om utbildningen.

Stad
Utbildningar

När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att vi ska kunna registrera din ansökan. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer, programmet/programmen du är intresserad av samt när du börjar gymnasiet. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.
Om du samtycker till att ta emot marknadsföring och information från våra skolor kommer vi även att behandla dina personuppgifter för detta ändamål. Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.
Huvudmannen är personuppgiftsansvarige på den skola du går på. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i ett år efter att ansökningsperioden är över för den sökta utbildningen. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här. Du hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från våra skolor, bocka i rutan nedan.

Den här utbildningen finns i

Elbilstekniker

 
1250
Kurs
Poäng
Fordonsteknik - introduktion
200
Personbilar – basteknik
100
Personbilar – service och underhåll 1
100
Personbilar – kraftöverföring
100
Persbil – system- och diagnosteknik 1
200
Persbil – system- och diagnosteknik 2
100
El- och hybridfordon 1
100
El- och hybridfordon 2
100
Praktisk ellära
100
Persbil- verkstad och elteknik
100
ORK Studieplanering
50
Summa 1250