Låstekniker

För dig som vill montera, underhålla och laga lås

Låstekniker är ett serviceyrke med mycket kundkontakt. Det är också ett hantverksyrke som kräver noggrannhet. Det är ett rörligt jobb och körkort är ofta ett krav eftersom det blir mycket bilkörning till kunderna. Vid montering kan det vara fråga om att klättra upp och ner på stegar och arbeta i olika arbetsställningar.

Låsteknikeryrket växer alltmer ihop med yrket teletekniker/larminstallatör, något som ställer krav på elektronikkunnande och kunskap om de regler som styr låsteknikerns arbete. Arbetet går också ut på att montera in nya lås och sköta underhåll och reparationer av gamla lås, både mekaniska och elektroniska.

Mål
Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaper och färdigheter som krävs för att jobba som låssmed. Movant följer de riktlinjer som branschen (Sveriges lås- och säkerhetsleverantörers riksförbund, SLR) tagit fram kring utbildningens innehåll.

Längd
Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper, ca ett år.

Utbildningen
Exempel på ämnen som du läser är Hantverksteknik där du bland annat får lära dig infällningsteknik och vad försäkringsgodkända lås innebär. Vid anställning ska man kunna visa upp ett utdrag från belastningsregistret som är rent. Utbildningen är individanpassad och beroende på din studietakt och tidigare erfarenhet, kan studielängd variera. APL - Arbetsplatsförlagt lärande ingår.

Förkunskaper
Lägst grundskolekompetens.

 

programikoner_movant_600x690px_hantverk

Poängplan

Kurs
Kurskod
Poäng
Entreprenörskap
ENTENR0
100
Hantverk – introduktion
HAVHAV0
200
Tradition och utveckling
HVKTRA0
100
Servicekunskap
FÖSSEV0
100
Personlig försäljning
FÖSPER01
100
Hantverksteknik 1
HAVHNT01
200
Hantverksteknik 2
HAVHNT02
200
Material och miljö
HVKMAE0
100
Hantverksteknik 3
HAVHNT03
200
Hantverksteknik 4
HAVHNT04
200
Hantverksteknik 5
HAVHNT05
200
Larm -, övervaknings – och säkerhetssystem
LARLAM0
100


Gymnasiearbete


Gymnasiearbete
100Studiepoäng totalt:

1900

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Movant är godkända enligt Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation

Läs mer om vår integritetspolicy och användandet av cookies.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 213

101 24 Stockholm

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår