Florist

Är du kreativ och gillar att skapa?

Florist är ett yrke som passar dig som är kreativ, vill ha mycket kundkontakt, gillar att skapa och har bra tålamod. Du arbetar med olika typer av växter och skapar blomsterarrangemang utifrån olika tekniker och estetiska aspekter. Du kan välja att arbeta som egen företagare eller som anställd.

Att du har känsla för färg och form och har hantverkskunnande är viktiga förmågor som vi fokuserar på under utbildningen. Vi erbjuder också kurser i entreprenörskap samt kommunikation och service. Du kommer att få utveckla din förmåga att kommunicera och samverka med kunder och leverantörer.

Mål
Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaper och färdigheter som krävs för att senare kunna avlägga gesällprov inom floristyrket.

Längd
Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper, ca ett år.

Utbildningen
Under utbildningens gång får du grundläggande kunskaper i kurserna Hantverk introduktion, Material och miljö och Tradition och utveckling, för att sedan fördjupa dig i floristkurserna. APL - Arbetsplatsförlagt lärande ingår.

Förkunskaper
Lägst grundskolekompetens.

programikoner_movant_600x690px_hantverk

Poängplan

Kurs
Kurskod
Poäng
Hantverk introduktion
HAVHAV0
200
Tradition och utveckling
HVKTRA0
100
Material och miljö
HVKMAE0
100
Florist 1
HAVFLO01
200
Florist 2
HAVFLO02
200
Florist 3
HAVFLO03
200
Florist 4
HAVFLO04
200
Florist 5
HAVFLO05
200Studiepoäng totalt:

1400

Utbildningen finns i:

Bromma/

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Movant är godkända enligt Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation

Läs mer om vår integritetspolicy och användandet av cookies.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 213

101 24 Stockholm

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår