Utbildningar Arbetsförmedlingen

Vill du utbilda dig till ett yrke?

Arbetsmarknadsutbildningarna är för dig som är inskriven som arbetslös på arbetsförmedlingen. Vi har utbildningar inom Bygg och Anläggning och Fordon och Transport. Utbildningstiden är ca ett år och efter avslutad utbildning får du ett intyg på dina kunskaper, färdigställer du utbildningen registreras du som lärling i respektive branschregister.

Har du erfarenhet från något av nedanstående yrken från ditt hemland men inte har tillräckligt med kunskaper i det svenska språket kan vi kombinera yrkesutbildning med yrkessvenska med målet att nå ett svenskt yrkesbevis.

Arbetsmarknadsutbildningen Bygg och Anläggning är för dig som är intresserad av att utbilda dig till eller fördjupa kunskaper inom träarbetare, mureri, väg och anläggningsarbetare, golvläggare , håltagare, plattsättare, golvläggare, takmontör eller undertaksmontör. Dessa inriktningar finns på orterna Halmstad, Skövde och Södertälje.

Arbetsmarknadsutbildningen Byggnadsplåtslagare och Ventilationsmontör finns i Malmö, Göteborg och Märsta.

Arbetsmarknadsutbildning Fordonslackering är en ny utbildning till fordonslackerare och finns i Stockholm/Liljeholmen.

Du söker till oss via din handläggare på arbetsförmedlingen https://arbetsformedlingen.se/

 

Kommande uppstarter

Tillfälle ID-nummer (uppge till AF)           Utbildning                                   Startdatum

 

229702                                                   Göteborg byggplåt                            Successiv tom. 210331

 

230114                                                   Haninge byggnadsplåtslagare             Successiva tillfällen 

242887                                                   Haninge byggnadsplåtslagare             Successiva tillfällen

 

 

 

Jobbtrappan

Det är dags för dig nu

I Jobbtrappan bedriver vi förstärkt arbetsträning för dig som varit arbetssökande ca ett år eller längre och nu är inskriven i ungdomsgarantin eller jobb- och utvecklingsgarantin. Jobbtrappan finns således både för yngre och lite äldre. Jobbtrappans fokus är att stötta dig till ett nytt arbete, ge dig nya idéer för hur du kan använda din kompetens samt utveckla din kunskap och kompetens.

Vi erbjuder också vår interna praktik (prova-på) som bl.a. ger dig insikter i praktiska yrken. Jobbtrappan finns i dagsläget på tre orter och för lokal information om hur Jobbtrappan fungerar på din ort, läs under respektive enhet (Movant Göteborg, Movant Lund och Movant Skövde). 

 

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Movant är godkända enligt Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation

Läs mer om vår integritetspolicy och användandet av cookies.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 213

101 24 Stockholm

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår