×

Utbildningar via Komvux

Vill du utvecklas och ta nästa steg i arbetslivet?

Movant erbjuder vuxenutbildningar som är anpassade efter de branschkrav som finns och de kvalitetskrav som ställs från Skolverket. Du kan gå hos oss om du vill byta karriär eller vill få en stabil utbildningsgrund att stå på.

Majoriteten av våra utbildningar riktar sig till den som inte har någon erfarenhet inom området, men vi har utbildningar även för dig som kanske har tidigare erfarenheter inom yrket. I de fall jobbar Movant med att validera/kartlägga dina tidigare kunskaper – allt för att du ska kunna få en så anpassad studiegång som möjligt.

Movant har betygsrätt från Skolinspektionen, och följer de riktlinjer kring kvalité och dokumentation som ställs därefter.Movant är godkända och följer de branschkrav som krävs för att för att bedriva utbildning. Movant är också godkända enligt Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation och är certifierade enligt ISO 9001 (kvalitetsledning) och ISO 14001 (miljöledning).

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv.

Vem kan utbilda sig via Komvux?

Traditionellt är grundkravet att man är över 20 år för att få söka till våra utbildningar. Efter att du genomfört din utbildning får du ett betyg, och i de fall det är aktuellt, även en lärlingsbok.

Hur går man till väga?

Du söker till oss via din hemkommun, eller via webben till den ort du vill söka till. I slutändan är det din hemkommun som bestämmer om du kan utbilda dig hos oss.

Under studierna

Samtliga av våra utbildningar är CSN-berättigade, det innebär att du får ett visst bidrag och en viss del lån (om du väljer att låna). Det kan omständigheter som gör att du är berättigad till ytterligare bidrag.

UTBILDNINGAR VIA KOMVUX

Fastighetsvärd

Fastighetsvärden är ansiktet utåt för fastighetsägarna i bostadsområdet och du har ett budgetansvar för ditt egna område och utför bland annat besiktningar inför ut- och inflyttning. Fastighetsvärden säkerställer att de olika hyresgästerna känner sig trygga och nöjda i sina boendemiljöer och/eller arbetsmiljöer.

Studieort Movant Göteborg

Studieform Klassrum

Elbilstekniker

Studieort Movant Göteborg

Studieform Klassrum

Industrielektriker inriktning automation

Studieort Movant Göteborg

Studieform Klassrum

Yrkeshögskoleutbildning till Fordonstekniker EL-IT

Studieform Klassrum

Mjukvaruutvecklare inbyggda system

Studieform Klassrum

Fastighetsvärd AF

Utbildningen till fastighetsvärd ger grundläggande kunskaper inom VVS, el samt ekonomi och förvaltning/juridik. Du får allmänna kunskaper inom drift och underhåll/reparation av fastigheter. Arbetsplatsförlagt lärande ingår.

Studieort Movant Umeå

Studieform Klassrum

Fastighetsskötare AF

Vill du bli fastighetsskötare? Gå Movants vuxenutbildning till fastighetsskötare för en branschnära, CSN-berättigad utbildning med arbetsplatsförlagt lärande. Du får arbeta med människor och att hitta bra lösningar på olika problem.

Studieort Movant Umeå

Poäng 1700 Poäng

Studieform Klassrum

Personbilsmekaniker AF

Behovet av utbildade mekaniker är stort. Du jobbar med att felsöka och reparera personbilar. Jobbet kräver även kunskaper inom såväl IT såsom kundbemötande.

Studieort Movant Skövde, Movant Umeå

Poäng 1800 Poäng

Studieform Klassrum

Lastbils-, buss och maskinmekaniker AF

Yrket som lastbils-, buss och maskinmekaniker passar dig som vill arbeta med kraftfulla motorer, modern teknik och den senaste elektroniken. Arbetet innebär reparationer, service och felsökning av tunga fordon, och kräver kunskap i mekanik, elektronik och IT.

Studieort Movant Skövde

Studieform Klassrum

Fordonslackerare

Transportbranschen ser ett stort behov av kompetent personal inom billackering framtiden. Du kommer att jobba med att allt från att omlackera dörrar på krocksakade bilar till att göra unika motiv på firmabilar.

Studieort Movant Umeå, Movant Varberg

Studieform Klassrum

Bilskadereparatör AF

Transportbranschen ser ett stort behov av kompetent personal i framtiden. Du jobbar med att reparera till exempel krockskadade bilar och göra skadeberäkningar till olika kunder.

Studieort Movant Umeå

Studieform Klassrum

Automationstekniker AF

Det finns regionalt stora behov att anställa inom automationsteknik. Som automationstekniker jobbar du med felsökning och underhåll av maskiner, som förekommer bland annat i industri- och fastighetsbranschen.

Studieort Movant Umeå

Studieform Klassrum