×

 

SFI + YRK = Sant

Yrkesutbildningar med SFI

Kombinationsutbildningar innebär att vi kombinerar språkundervisning med yrkesutbildning, ibland i samarbete med andra utbildningsaktörer ibland i egen regi. Det kan vara både inom Komvux och med Arbetsförmedlingen som beställare. Målgruppen är alla som är intresserade av de yrken som Movant utbildar inom, allt från golvläggare till personbilsmekaniker (ser lite olika ut beroende på vilken ort man läser). 

Upplägget kan se lite olika ut på orterna, men grundidén är samtidigt som man läser vissa dagar/tider inom SFI/GRUV läser man yrkesämnen andra tiden hos oss. Under inledningen kommer våra lärare att stämma av både praktiska och teoretiska kunskaper – för kanske har man jobbat inom liknande eller samma bransch tidigare. Beroende på hemkommunens uppdrag till oss kan du få prova på lite olika yrken eller söka in direkt på en utbildning i kombination med SFI. 

Du får även prova på olika yrken, lära sig om den svenska arbetsmarknaden, och kunskaper som kopplas till de olika yrkena. 

Våra orter

SFI + yrkesutbildning kan du studera i

Utbildningarna startar löpande under året. Finns inte utbildningen du söker på den ort du vill studera så fråga den ansvariga på orten om ni kan hitta en lösning.

Värdegrund

Engagemang i individen

Med individens bästa i åtanke är vi stolta över att vara en del av elevens jobbdröm. Vi är ödmjuka inför förtroendet och stöttar och tror på individens vilja att utveckla sina förmågor mot uppsatta mål.

Engagemang i uppdraget

Vårt engagemang grundar sig i utveckling av människor och lyhördhet inför samhällets, uppdragsgivarens och medborgarens behov. Vi är trovärdiga, transparenta och samverkar med beställare, branscher och företag.

Engagemang i verksamheten

Som goda förebilder arbetar vi prestigelöst för att vara närvarande, professionella och kommunikativa. Vår entreprenöriella och positiva anda är drivkraft för ständig utveckling.