Säkra lyft

LASTKOPPLARE/SIGNALMAN. 80 % av alla olyckor på en arbetsplats beror på felhantering av last eller redskap. Genom att känna till lagar, föreskrifter och standarder kan du planera och utföra lyftarbetet på ett säkert sätt, och därmed minska riskerna på arbetsplatsen. Den här utbildningen vänder sig till alla som är i kontakt med lyftarbete med stationära eller mobila kranar och liftar. Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter ska arbetstagare och inhyrd arbetskraft som hanterar lyftanordningar och lyftredskap ha dokumenterad kunskap i Säkra lyft.

Movant Säkerhetsutbildningars utbildning uppfyller myndigheternas krav på dokumenterad utbildning och bygger på lång erfarenhet från besiktning och kontroll. Vi hjälper dig med en kurs anpassad efter just ditt företags behov.

Kursinnehåll

  • Signaler och tecken
  • Planering och riskbedömning
  • Val av olika lyftredskap
  • Lastkoppling och mottagning
  • Tyngdpunkt och arbetsvinklar
  • Säkerhetsregler och föreskrifter
  • Kontroll, underhåll och tillsyn

Omfattning: 4 timmar | Intyg: Utbildningscertifikat | Giltighetstid: Bör uppdateras var tredje år

 

För bokning och mer information kontakta

Martina Gramkou-Witt, Projektledare Säkerhetsutbildningar

Tel: 076-010 27 64

Mail: martina.gramkou-witt@movant.se

 

säkra_lyft_webb_svart_200x200px-01

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Movant är godkända enligt Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation

Läs mer om vår integritetspolicy och användandet av cookies.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 213

101 24 Stockholm

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår