tårta_950420
//På Gång
Nyhet /

Movant slår upp portarna i Uppsala

Den 14 oktober öppnar Movant en helt ny enhet i Uppsala med yrkesutgångar inom bygg och anläggning, el och energi och VVS och fastighet. Enheten blir en av Movants största och rektor Angelica Hadin kommenterar nyöppningen

- Vi räknar med ett 80-tal elever vilket gör det här till en av våra största enheter. Det är ett stort ansvar som vi ser fram emot att axla.

Lokalerna på Söderforsgatan 1 är i sann Movantanda stora verkstäder med utrymme för att utveckla framtidens arbetskraft.

 

Aditro Logistics och Movant i samarbete för att skapa jobb 950x420
//På Gång
Nyhet /

Movant och Aditro Logistics samarbetar för att skapa nya jobb

På Aditro Logistics 3PL enhet i Borås sker sedan i början av april ett samarbete med Movant som ger yrkesutbildningar för vuxna, bland annat lager- och terminalarbetare. Ett antal elever från Movant har genomfört sin arbetsplatsförlagda del av utbildningen inom Aditros verksamhet med mycket gott resultat.

-  Aditro Logistics har sett potentialen i våra elever. De ger individerna chansen att komma in i samhället genom att erbjuda platser för företagsförlagt lärande och ger eleverna självförtroendet vi alla får av att ha ett jobb, berättar Anneli Hedlund som är lärare för Lager- och terminalarbetare på Movant i Borås.

Samarbetet har fungerat så bra att Aditro tar emot fler elever från Movant i september. Martin Eriksson, HR Manager Aditro Logistics ser en framtid i konceptet och vill sprida det till andra enheter.

-  Vi ska nu tillsammans med Movant se om vi kan ta detta lyckade projekt vidare till andra enheter inom koncernen och tillsammans skapa förutsättningar för att detta kan bli en av våra rekryteringskanaler, säger Martin.

Andreas Karlsson, Operations Manager Aditro Logistics har varit med den första praktikgruppen från början.

-  Att ta emot elever från Movant innebär för oss ingen skillnad mot övriga nyanställningar. Vi upplever att elevens grundutbildning möjliggör att vi kan använda oss av befintliga rutiner och processer för introduktion, säger Andreas.

Styrkan i samarbetet är tydligt, en klar målbild, öppen dialog och viljan att hjälpa individer in i arbetslivet.

-  Vi har haft ett gott samarbete, där vi på ett första möte tillsammans med elev och lärare sätter upp en gemensam målbild för praktiken. Det är också en trygghet att vi under samarbetets gång kan ha en öppen och löpande dialog. Eleverna har rätt inställning och vilja att utföra ett bra arbete, och Aditro Logistics tar stolthet i att hjälpa individer in i arbetslivet, säger Andreas.

Anneli Hedlund avslutar med att understryka vikten av att få en bra start i karriären.

-  Oavsett vilken studiebakgrund eleven har före de börjar studera hos oss på Movant så är ett jobb alltid målet. Vi har så många resurser att ta till vara på, inte minst tack vare invandringen, fånga upp elever och deltagare efter SFI-studier och ge dem chansen att få ett riktigt bra första jobb, understryker Anneli.

 

 

Aditro Logistics har genom många, långa och täta samarbeten med marknadsledande kunder specialkompetens inom flera segment. För fortsatt utveckling arbetar vi aktivt inom nätverk, samarbetar med forskning och branschorganisationer för att ytterligare stärka oss och våra kunder.

  • En av de största inom 3PL i Norden
  • Erbjuder ett brett serviceerbjudande inom lagerhantering, logistik, supply chain management, transportupphandling, bemanning och konsultering
  • Förfogar över 224,000 m2 lagerutrymme i de egna logistikcentren i Jönköping, Borås, Kopstad, Nykvarn och Arlanda Stad
  • Över 1000 egna anställda och omsätter över 1 miljard kronor årligen

 

Movant AB har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna och kännetecknas av småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. Vi arbetar nära samtliga branscher vi utbildar inom där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. Med engagemang i individen, verksamheten och uppdraget hjälper Movant elever från jobbdröm till drömjobb. Movant är godkända enligt Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation och har ISO-certifieringarna 9001 samt 14001.

 

 

Hallandsposten_190301
//På Gång
Nyhet /

Movant på jobb- och utbildningsmässan

Movant hade möjligheten att visa upp och låta nyfikna prova pmoment från några av de utbildningar vi erbjuder inom bristyrken. 

 

Läs hela artikeln i Hallandsposten.

OliviaTomic_nyhet2
//På Gång
Nyhet /

”Ett av de bästa valen jag gjort!”

Varför valde du att utbilda dig till Anläggningsarbetare?

Jag ville göra något nytt, gärna fysiskt och utomhus. Från början visste jag inte ens att det fanns utan har tidigare arbetat i vården.

Motsvarade utbildningen dina förväntningar?

Ja, verkligen! Mycket mer har än vad jag hoppats på, det är ett av de bästa valen jag gjort.

På vilka sätt har utbildningen påverkat och utvecklat dig?

Det har gjort mig säkrare och tryggare som person. Jag har bevisat för mig själv och andra att jag klarar av saker om jag verkligen vill. Tidigare har jag haft svårt att slutföra vad jag påbörjat men nu har jag lyckats! Det har också hjälpt mig att skapa en identitet.

Hur ser din yrkesmässiga framtid ut efter utbildningen?

Jag kommer fortsätta som lärling på NCC där jag gjort min APL (arbetsplatsförlaggt lärande). Förhoppningsvis kommer jag få fortsätta som anläggare där och utvecklas i rollen.

 

Front_bilskaderådgivare
//På Gång
Nyhet /

Movant först i Sverige med utbildningen Bilskaderådgivare

Se vad Motorbranschen skrev om initiativet i nr 10, 2018.

etg-partner
//På Gång
Nyhet /

Movant Lund är en ETG-certifierad skola

Elteknikbranschens gymnasieskolor, ETG, samarbetar tätt med företagen i branschen och anpassar utbildningen efter deras önskemål och krav på den blivande medarbetaren. Det gör att du som nyutbildad elektriker är extra attraktiv på arbetsmarknaden. Till skillnad från andra elteknikutbildningar är lärlingsutbildningen integrerad i utbildningen. Det innebär att du som tar ETG-examen får ut ditt yrkesbevis och kan anställas som elektriker direkt efter utbildningen.

 Läs mer om ETG här.

Verifieringslogga_950x420
//På Gång
Nyhet /

Movant Stockholm verifierar åt Byggkeramikrådet

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Movant är godkända enligt Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation

Läs mer om vår integritetspolicy och användandet av cookies.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 213

101 24 Stockholm

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår