Micha siktar mot eget företag inom elbranschen 

Michelle ‘’Micha’’ Fordell arbetade tidigare inom vapenindustrin och i säljbranschen. Efter att ha funderat fram och tillbaka kom hon fram till att hon ville bli installationselektriker och utbildar sig nu vid Movant i Kalmar.

– Det var dags för mig att ta steget in i framtiden. Jag har alltid uppskattat att arbeta både fysiskt och mentalt och elektrikeryrket verkar passa mig perfekt. Min naturliga nyfikenhet på teknik och mitt intresse för att laga och plocka isär saker för att förstå hur de fungerar har drivit mig mot denna bransch. 

Genom att ha tydliga mål skapar man en klar vision av vad man strävar efter och ökar sina chanser att nå dit. Micha vet precis vad hon vill med sin utbildning – både kortsiktigt och långsiktigt.  

– På kort sikt strävar jag efter att få en lärlingsplats inom branschen. Det skulle ge mig möjligheten att få praktisk erfarenhet och vidareutveckla mina färdigheter under handledning av erfarna elektriker. På lång sikt är mitt mål att starta min egen elfirma. Att vara entreprenör och ha ansvar för mitt eget företag är något jag ser fram emot. Jag tror att det skulle ge mig möjligheten att utvecklas och växa inom branschen och jag är medveten om att det kommer att kräva hårt arbete, engagemang och kontinuerlig inlärning för att nå dit jag vill vara. Jag är motiverad och entusiastisk inför utmaningen och ser fram emot att göra min karriär inom elektrikeryrket till verklighet. 

Det allra roligaste med utbildningen, enligt Micha, är att vara i en positiv miljö och få möjligheten att lära genom att göra. 

– Jag har dragit jackpot! Både lärare och klasskamrater är kanonbra så varje dag är givande och intressant. Allra bäst gillar jag projektplanering och nu har vi fått i uppdrag att planera och skapa vårt nya klassrum. Det är verkligen “learning by doing” och det gillar jag. 
 
Micha reflekterar över det viktigaste hon har lärt sig under sin utbildning inom el och delar med sig av sina insikter. 

– Man blir aldrig blir fullärd inom el. För att kunna hålla jämna steg med utvecklingen inom branschen är det viktigt att vara öppen och ivrig att ständigt lära sig det nya. Jag rekommenderar verkligen den här utbildningen till andra som vill starta en karriär inom elbranschen. 

Är du nyfiken på utbildningen Installationselektriker? Läs mer på https://movant.se/kalmar/utbildningar/installationselektriker/