Fastighetstekniker - Från säsongsarbetare till drömjobbet

Filip Andersson utbildar sig till fastighetstekniker vid Movant i Lund. Passionen för fastigheter och teknik gjorde valet av utbildning enkelt, här berättar han mer om målen med utbildningen och vad det roligaste är.

Vi träffar Filip och frågar honom om varför han valde att utbilda sig till just fastighetstekniker. 

- Innan utbildningen säsongsarbetade jag periodvis som fastighetsskötare för en bostadsrättsförening i Lund. Under den tiden fick jag intresse för fastigheter främst inom det tekniska. Kände att jag ville vidareutbilda mig för att öka mina möjligheter till en framtida fast anställning som fastighetstekniker. 
 

Nu, inne på tredje månaden av sin utbildning, berättar Filip om sitt mål efter avslutad utbildning. 

- Mitt mål är framförallt att kunna få så mycket kunskap som möjligt inom branschen och få koll på hur allt fungerar. Förhoppningen är att på sikt kunna jobba mig vidare uppåt inom fastighetsbranschen. 
 

Det roligaste med utbildningen beskriver han så här. 

Det bästa är definitivt de praktiska momenten och studiebesöken. Där får man vara med och göra olika saker, kolla maskinerna och se hur allt fungerar i praktiken. Att jobba med fastigheter är både intressant och omväxlande. Mycket utomhusarbete och kontakter med både boende och andra hantverkare. 

Han betonar vikten av att förstå säkerhet och risker inom branschen. 

- Jag är ännu i början av min utbildning men hittills är säkerhetstänket och risker inom branschen viktiga lärdomar som jag tar med mig vidare.  
 

Det är tydligt att Filip brinner för sitt val av utbildning och att han är fast besluten om att bygga en karriär inom fastighetsbranschen. Han rekommenderar varmt utbildningen till andra. 

- Det är en fantastisk möjlighet att kunna gå den här utbildningen, speciellt om man vill komma snabbt ut i arbetslivet inom fastighetsbranschen. 

Läs mer om utbildningen till fastighetstekniker: https://movant.se/lund/utbildningar/fastighetstekniker/