Falkenberg

Bygg och anläggning med yrkessvenska

Vill du kombinera SFI med en yrkesutbildning? Har du erfarenhet från yrket sidan tidigare? Under de inledande 8 veckorna kommer våra lärare att stämma av både praktiska och teoretiska kunskaper – kanske har man tidigare arbetat inom liknande eller samma bransch. Eleven får även prova på olika yrken, lära sig om den svenska arbetsmarknaden, och kunskaper som kopplas till de olika yrkena.

Inget annat byggyrke kan erbjuda så många arbetsuppgifter som anläggningsarbetare. Som färdig yrkesman kan du komma att bygga gator, vägar, broar, park- och trädgårdsanläggningar med mera. Många väljer att specialisera sig och jobbar enbart med underhåll och ledningsnät under gator och vägar eller med nyanläggning av asfalt. Idag finns det ett stort rekryteringsbehov inom yrket på grund av stora pensionsavgångar.

Mål

Utbildningen ger dig i kombination med yrkessvenska de grundläggande kunskaperna som krävs för att få anställning som lärling. Utbildningen följer de kvalitetskrav som ställs av Byggnadsindustrins Yrkesnämnd - BYN.

Längd

Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper, ca 14 månader.

Utbildningen

Inom utbildningen kommer du utöver anläggningskurser även läsa kurser inom Bygg och anläggning. Där får du grundläggande teoretiska kunskaper inom till exempel ritningsläsning, arbetsmiljö och byggteknik. Du får även prova på praktiska övningar inom snickeri/träarbete, måleri samt plåtslageri. Därefter läser du kurser inom din valda yrkesinriktning. Utbildningen är individanpassad och beroende på din studietakt och tidigare erfarenhet, kan studielängd variera.

APL - Merparten av utbildningen är arbetsplatsförlagt lärande (APL).
Förkunskaper: Minst SFI C (hör efter med din hemkommuns studie-och yrkesvägledare).

Information och ansökan

Du kan söka till oss via din lokala kommunala studie- och yrkesvägledare.

Kontakt

Thomas Aldén, platschef Movant Falkenberg

Telefon: 072 819 82 72 
thomas.alden@movant.se

programikoner_movant_600x690px_bygg

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Movant är godkända enligt Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation

Läs mer om vår integritetspolicy och användandet av cookies.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 213

101 24 Stockholm

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår