Borås

För dig som söker utbildning med yrkessvenska

Är du ny i Sverige och läser SFI eller grundläggande svenska och vill arbeta inom byggbranschen? Nu kan du kombinera byggkurser samtidigt som du läser svenska med inriktning mot byggyrket. Idag finns ett stort rekryteringsbehov inom olika områden i byggbranschen, exempelvis murare, träarbetare och plåtslagare.

Inom bygg finns det olika områden: plattsättare, snickare, murare, betongarbetare och målare. Du kommer få prova på flera olika yrken och välja inriktning efter att ha studerat i 8 veckor.

Mål

Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper som krävs för att få en anställning inom byggbranschen. Utbildningen ska även ge dig de kunskaper inom svenska som krävs för att arbeta inom byggbranschen.

Längd

Utbildningens längd varierar beroende på förkunskaper inom språk och valt yrke. Planerad utbildningstid är mellan 1½ - 2 år. Utbildningen är förlagd i Borås men beroende på vald inriktning kan den även förläggas i Varberg, Göteborg eller Skövde.

Information och ansökan

För att söka till utbildningen gör du till studie- och yrkesvägledarna som jobbar på kommunens vuxenutbildning. Vill du ha ytterligare information eller komma på studiebesök kan du kontakta Rickard Engström, platschef Movant Borås. Du kan även söka utbildningen på www.brvux.se

 

Kontakt

Mira Luks, rektor
073 804 64 96
mira.luks@movant.se

Utbildninsanordnare

Huvudman Vuxenutbildningen Borås

Anita Lomås, rektor 

www.brvux.se

programikoner_movant_600x690px_bygg

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Movant är godkända enligt Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation

Läs mer om vår integritetspolicy och användandet av cookies.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 213

101 24 Stockholm

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår