Ny i Sverige

Yrkesutbildningar med SFI

Movant har under en längre period jobbat med att kombinera språkundervisning med yrkesutbildning, oftast i samarbete med andra utbildningsaktörer och med Arbetsförmedlingen som beställare.

Från hösten 2016 började vi att jobba med samma koncept, fast med deltagare som kan läsa via sin kommunala vuxenutbildning. Det innebär att den som läser SFI eller grundläggande svenska kan på halvtid samtidigt läsa hos oss.

Målgruppen är alla som är intresserade av de yrken som Movant utbildar inom, allt från golvläggare till personbilsmekaniker (ser lite olika ut beroende på vilken ort man läser).

Upplägget kan se lite olika ut på orterna, men grundidén är att man blir antagen på en orienteringskurs på Movant. Samtidigt som man läser halvdagar inom språk läser man andra tiden hos oss under cirka 8-10 veckors tid. Under inledningen kommer våra lärare att stämma av både praktiska och teoretiska kunskaper – för kanske har man jobbat inom liknande eller samma bransch tidigare. Eleven får även prova på olika yrken, lära sig om den svenska arbetsmarknaden, och kunskaper som kopplas till de olika yrkena.

Om eleven anses ha intresse och rätta förutsättningar fortsätter man rätt in i den yrkesutbildning man väljer (som baseras på vilket utbud just din ort har). Har man dessutom sedan tidigare jobbat inom yrket kan längden på utbildningen kortas ned.

Man behöver inte vara bosatt på just den orten som utför uppdraget.

Movant startar löpande under året upp utbildningar som riktar till dig som är ny i Sverige, så finns vår utbildning inte just nu på den ort du vill studera – så fråga gärna respektive ansvarig på Movant 

Mer information kan du hitta i länkarna nedan.

Borås
Halland

Ansvarig Ny i Sverige

Per Nygård
Mobil 076-764 33 67
Tel vxl 031-795 38 00
E-post: per.nygard@movant.se

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Movant är godkända enligt Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation

Läs mer om vår integritetspolicy och användandet av cookies.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 213

101 24 Stockholm

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår