×

 

Välkommen till Movant Malmö

Söker du en efter bra yrkesutbildning som är efterfrågad på arbetsmarknaden. På Movant i Malmö utbildar vi på uppdrag av Arbetsförmedlingen Byggnadsplåtslagare och Ventilationsmontör. Rikttiden för utbildningen är ca 51 veckor beroende på eventuella tidigare erfarenheter och handlag. Fokus i utbildningarna ligger på att förbereda dig väl för ditt kommande yrkesliv och göra dig attraktiv på arbetsmarknaden.

I våra välutrustade lokaler, som är godkända av branschen (PVF), utbildar vi framtidens Byggnadsplåtslagare och Ventilationsmontör.

Se produktblad för Byggnadsplåtslagare.

Se produktblad för Ventilationsmontör.

Till utbildningar Kontakta oss

Hos oss får du

APL

För att du så snabbt som möjligt ska få kontakt med företag och komma ut i arbetslivet har vi arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Stort lokalt nätverk med företag

Vi arbetar med både branscherna och lokala företag för att ta fram den bästa utbildningen för dig.

Stora verkstäder

I våra lokaler finns stora verkstäder så att du har all utrustning som behövs för att bli framtidens yrkesperson.

Öppet hus

Du vet väl att du alltid är välkommen att göra ett studiebesök. Onsdagar klockan 10:00 tar vi emot dig på Industrigatan 13, visar vår verksamhet och svarar på alla dina frågor. Du behöver inte göra någon föranmälan utan det är bara att komma förbi, välkommen!

 

Du kan också göra ett VR-studiebesök, välkommen!

 

För mer information, kontakta:
Platschef
Peter Hillgren
0702-009634
peter.hillgren@movant.se

Vanliga frågor

Vad innebär det att läsa en utbildning via Arbetsförmedlingen?

Movant ger utbildningar som Arbetsförmedlingen (AF) bestämmer vilka som får gå. De flesta av dessa pågår i 10–12 månader och innebär att du är skolan varje dag och varvar praktiska och teoretiska moment. 

Hur går det till? 

Du inleder din skoltid med att känna på yrket och se vad det kan innebära. Du arbetar både i böcker och digitalt såväl som vid olika maskiner tillsammans med dina lärare. Ju längre du kommer i utbildningen desto svårare uppgifter lär du dig. Under din utbildning ska du även göra praktik (APL).  

Kan jag studera på distans?

Majoriteten av våra utbildningar genomförs på plats, men lokalt erbjuder vi ibland distansundervisning. Kontakta din hemkommun eller den skolan som du är intresserad av att läsa på för mer information om möjligheten.

Har man lov eller annan ledighet?

Du har ledigt på röda dagar, och ibland förkortas skoldagarna innan vissa helger, men annars har man ingen ledighet motsvarande den som exempelvis gymnasiet har.

Kommande uppstarter

Ta med ”ID-nummer” till din handledare på Arbetsförmedlingen så går det snabbare att hitta utbildningen.

 

Id.nr 249796, Malmö plåt, startdatum: 201117

 

Id.nr 250609, Malmö plåt, startdatum 201208