Så här söker du till våra utbildningar

För att ansöka till våra Komvuxutbildningar kontaktar du din hemkommuns vuxenutbildning. Beroende på ort varierar utbildningsutbudet och ansökningsperioderna och det är alltid din hemkommun som avgör om du får börja studera hos oss. Utbildningsstart varierar beroende på kommun – generellt finns det möjlighet att börja studera hos oss fyra gånger om året.

Ansökan till våra utbildningar via Arbetsförmedlingen går via deras hemsida. Ofta hjälper det att ta med det sexsiffriga ID-nummer som utbildningarna har.

Ansök till Movant Lund

Vi har högt söktryck på vissa utbildningar, i dagsläget byggutbildningarna, nätverkstekniker och installationselektriker så ju tidigare man söker desto större är chansen att man får plats till den starten man önskar. För 2021 är nu följande startdatum spikade den 25 januari, den 6 april, den 31 maj, den 30 augusti och den 8 november.   

Från och med januari 2021 har vi återigen avtal med Lunds kommun på alla våra utbildningar. Bor du i Lund går det bra att kontakta Vägledningscentrum i Lund så hjälper de dig med din ansökan. Alla övriga ansökningar måste gå via vårt avtal med Kristianstad kommun eller via vårt avtal med Malmö kommun. Alla utbildningarna genomförs dock i Lund på Höstbruksvägen.

Är du bosatt i annan kommun än Lund?

För information om hur du söker för dig som är bosatt i Malmö eller vill ansöka från en annan kommun än Malmö till de utbildningarna som finns via vårt avtal med Malmö så går det bra att ta kontakt med Vägledningscentrum i Malmö eller liknande i din hemkommun. För att göra ansökan så titta på ansökningslänken till Komvux Malmö www.malmo.se/komvuxansokan

Om du är boende i Lund eller någon kranskommun och vill ansöka via det avtalet så gör du det via länken nedan. Ansökande från annan kommun än Lund ska först göra en ansökan på Lunds webbsida. Sedan skriver man ut sin kvittens och tar denna till sin hemkommuns vuxenutbildning https://www.lund.se/komvux-lund/ansokan/ 

Behöver du hjälp? Kontakta oss!