Målare - lärlingsutbildning
Måleriyrket är ett kreativt och skapande yrke. Man jobbar med allt från underarbete såsom spackling till färdigställande med tapet och ytskiktsmålning. Yrket utövas i många olika miljöer; från målning av fönster eller väggar utomhus på ett höghus till målning av väggar och tak i en lägenhet.
Längd
Utbildningen är 44 veckor lång.
Om utbildningen
I utbildningen ingår specialkurser inom Måleri. Där får du grundläggande teoretiska kunskaper inom måleritekniker men även arbetsmiljö och ergonomi. Detta är en lärlingsutbildning vilket innebär att 70% av studietiden är förlagd hos ett företag och resterande tid är undervisning i skolan eller via webbaserade studier hemifrån.
Lärlingsutbildning - vad är det?
Den mest betydande skillnaden mellan lärlingsutbildning och traditionell skolförlagd yrkesutbildning är att som lärling blir du en aktiv del av ett arbetslag på en verklig arbetsplats, där du genomför det mesta av din yrkesutbildning. På detta sätt får du inte bara teoretisk kunskap utan också praktisk erfarenhet som är oerhört värdefull på arbetsmarknaden. Detta ger dig en unik möjlighet att växa och utvecklas inom målaryrket samt skaffa dig relevanta färdigheter och erfarenheter som arbetsgivare efterfrågar.
Efter avslutad utbildning är det upp till dig att skaffa en anställning. Kanske erbjuds du en plats på det företag där du har genomfört din lärlingsutbildning, eller så har du en värdefull referens som kan öppna dörrar till nya karriärmöjligheter.
Säkerhetsutbildningar ingår i utbildningen
Under utbildningen får du också läsa säkerhetsutbildningar relevanta för branschen. Utbildningar som är kopplade till ID06 registreras per automatik.
Möjligheter till jobb?
Är det svårt att få jobb som målare? Enligt bedömningar från Arbetsförmedlingen finns det goda möjligheter för skickliga hantverkare att få jobb som målare under det kommande året. Måleribranschen letar med ljus och lykta efter nya talanger. Så om du brinner för måleriyrket, är det här din chans att ta steget mot en spännande och kreativ karriär!
Vad kostar utbildningen
Du betalar själv dina läromedel samt eventuella skyddskläder. Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad. Du kan ansöka om studiemedel (lån och bidrag) från Centrala studiestödsnämnden, CSN. Du gör din ansökan direkt på CSN:s webbplats www.csn.se. Har frågor om studiemedel kontakta CSN, telefon: 0771-276 000, måndag-fredag, kl. 08.00-16.30.
Vem kan söka?
Är du folkbokförd i Sverige och har fyllt 20 år kan du ansöka till våra vuxenutbildningar via din hemkommun. Ansökan gör du via Kunskapsnavet i Kalmar. Gå in på deras hemsida och följ sedan instruktionerna. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss. Läs mer om hur du ansöker här
Studiebesök
Studiebesök på skolan är obligatoriskt för alla sökande, kontakta rektor Stefan Eriksson