Josefin vill fortsätta utvecklas som installationselektriker

Josefin Larsson Axelsson valde att utbilda sig till installationselektriker vid Movant i Eskilstuna, ett val hon är nöjd med idag. Hon har ett stort driv att utvecklas och lära sig nya saker.

Ett år har gått sedan Josefin valt att utbilda sig till installationselektriker.  

- Jag valde denna utbildning efter att ha testat på olika jobb utan att hitta något som jag fastnat för. Jag gillar att ständigt utvecklas och lära mig nya saker och behövde en förändring av miljön. Trots att jag inte hade planerat att bli elektriker såg jag utbildningen och blev intresserad efter att ha gjort research om yrket. Jag vill få ut så mycket som möjligt av utbildningen så att jag är väl rustad inför min lärlingstid. 

Josefin berättar entusiastiskt om det roligaste med utbildningen. Genom praktiken som är en del av utbildningen har Josefin också fått en bättre förståelse för vad det innebär att arbeta som elektriker. 

- För mig har det varit praktiken som har varit mest givande. Där har jag fått en bättre förståelse för vad det innebär att arbeta som elektriker. Det finns mycket mer att göra än vad jag förväntade mig och jag har haft möjlighet att prova på olika saker för att se om det är något som passar mig. Det har varit en fantastisk upplevelse! 

Hon går in på bra egenskaper att ha som elektriker. Det krävs en kombination av kreativitet, noggrannhet, praktisk förmåga, nyfikenhet och öppenhet för att bli en framgångsrik elektriker. 

- Enligt min åsikt finns det vissa egenskaper som kan vara bra att ha för att bli en framgångsrik elektriker. Att kunna tänka utanför ramarna är en av dessa egenskaper eftersom ett problem kan ha flera olika lösningar och det krävs att du kan se saken från olika perspektiv. Det är också viktigt att ha en kreativ ådra, vara noggrann och ha praktisk förmåga. För att lyckas som elektriker är det även bra att vara nyfiken och öppen för att bygga på sin kunskap. Detta kan hjälpa dig att utveckla dina färdigheter och hålla dig uppdaterad om den senaste tekniken inom ditt område. 

Genom sin utbildning lär sig Josefin flera viktiga färdigheter och hon betonar en specifik kunskap som hon anser vara särskilt viktig. Detta visar på Josefins ansvarsfulla inställning och omsorg för säkerheten på arbetsplatsen. 

- Det viktigaste är att alltid kontrollera att strömmen är avstängd och att det jag ska jobba med är spänningslöst innan jag börjar arbeta. 
 
Josefin rekommenderar andra att utbilda sig till elektriker. Själv ser hon fram emot att fortsätta utvecklas som elektriker och ser en spännande framtid i branschen. 

- Som elektriker finns det många olika områden att specialisera sig inom och det finns ständigt nya möjligheter att utvecklas och växa. Eftersom det kommer att finnas behov av många kvalificerade elektriker i framtiden så bör det inte vara svårt att få ett jobb inom branschen. 

Läs mer om utbildningen till installationselektriker: https://movant.se/eskilstuna/utbildningar/installationselektriker/