En passion för hantverket    

Vi hade det stora nöjet att intervjua Simon Bielk, en engagerad elev som studerar till byggnadsträarbetare vid Movant i Jönköping, om hans utbildning. Här delar han med sig av sina tankar om utbildningen och sin passion för att bygga och renovera.

För Simon var valet av utbildning självklart, drivet av hans stora intresse.  

- Jag har alltid varit fascinerad av hela processen med att renovera eller bygga nytt. Jag älskar att se det slutliga resultatet av alla ansträngningar. Jag spenderar mycket tid med att titta på TV-serier som "100 day dream home," "Property ladder," "Husdrömmar," och liknande. Det är faktiskt därför jag valde den här utbildningen – för att fördjupa min förståelse för hur man faktiskt bygger och renoverar, berättar han entusiastiskt.  

Med en strävan efter att hjälpa människor förverkliga sina husdrömmar och göra deras visioner till verklighet, har Simon målet satt på att utveckla sina kunskaper som snickare.  

- Mitt huvudsakliga mål är att få en djupare förståelse för snickeri och att lära mig alla detaljer i hantverket. Jag ser med spänning fram emot att tillämpa mina färdigheter i arbetslivet och hjälpa människor att förverkliga sina drömprojekt. 
 
För Simon är den praktiska delen av utbildningen en källa till ständig utveckling och personlig tillväxt. En insikt som har präglat honom starkt är värdet av att lägga en solid grund och att undvika genvägar inom byggbranschen – något som han tar med sig vidare i arbetslivet. 

- Det mest givande för mig är den praktiska delen av utbildningen. Varje projekt och varje uppgift tar mig ett steg närmare mitt mål, även om resultatet inte alltid är perfekt. Det är genom att utmana mig själv och lära mig av mina misstag som jag verkligen växer som hantverkare. En av de mest betydelsefulla lärdomarna jag har fått är vikten av att göra rätt från början och att undvika genvägar när man arbetar inom byggbranschen. 

Med varm övertygelse rekommenderar Simon utbildningen till andra som delar hans intressen. Han fortsätter med att nämna möjligheten som skolan erbjuder i form av öppet hus, och uppmanar andra att delta.  

- Om någon är intresserad av att lära sig mer om bygg- och anläggningsarbete så är detta en utmärkt utbildning att gå. För de som är nyfikna på utbildningen, ordnar skolan öppet hus vid vissa tillfällen. Det är en fantastisk möjlighet att besöka skolan, prata med lärarna och få en bättre förståelse för vad utbildningen innebär. Ta chansen att ställa frågorna du vill ha svar på och upplev atmosfären på skolan. Det kan verkligen hjälpa dig att fatta beslut om ditt framtida val av utbildning och karriär. 

Nyfiken på utbildningen till byggnadsträarbetare? Läs mer här: https://movant.se/utbildningar/byggnadstraarbetare/