Movant vinner yrkesutbildningsavtal i Halmstad

Yrkesutbildningarna på gymnasial nivå tar ungefär ett år, är CSN-berättigade och utförs i nära kontakt med arbetslivet då delar av utbildningstiden är företagsförlagd. Movant har sedan tidigare bedrivit utbildning via Halmstads kommun och har ett långsiktigt och välarbetat kontaktnät med både branscherna och företag.

- Halmstad är en betydelsefull ort för Movant på många sätt, det var här allt startade för oss. Vi är stolta över att få fortsatt förtroende av Halmstads kommun och ser fram emot att hjälpa ännu fler elever från jobbdröm till drömjobb, säger Patrik Henriksson, verksamhetschef Movant.

Av Movants elever i Halmstad upplever 97% att lärarna är engagerade och 9 av 10 elever tycker att trivseln på enheten är god (elevenkät hösten 2019), något som Maria Norshammar, rektor på Movant i Halmstad, värnar om.

- Vi brinner för att ge alla våra elever och deltagare den bästa utbildningen som går att få och att de dessutom når målet att komma ut på arbetsmarknaden. Här i Halmstad har vi engagerade lärare, duktiga elever och vi tar uppdraget på stort allvar, berättar Maria.

På Movant tas varje elev och deltagares unika förmågor tillvara på genom individuella studieplaner som ger eleven den studietakt och de bästa förutsättningarna klara utbildningen. Movants lokaler, med fullt rustade verkstäder och teorisalar, ligger på Västervallvägen 4 i Halmstad.