Marcus gillar utmaningarna i snickaryrket  

Marcus Håbring längtade efter att byta riktning i sitt yrkesliv. När han och familjen köpte ett 30-talshus med omfattande renoveringsbehov, bestämde han sig för att sadla om till snickare. I dag läser han utbildningen Byggnadsträarbetare vid Movant i Kalmar med målet att samla på sig så mycket kunskap som möjligt för att bli en riktigt bra hantverkare.

– De teoretiska och praktiska moment, samt säkerhetsutbildningar, som vi har genomgått i skolan ger en mycket bra kunskapsbas att stå på när vi kommer ut till företagen och arbetsplatserna. Redan nu under den avslutande praktiken känner jag att jag kan bidra med både kunskap och vara en tillgång på den aktuella arbetsplatsen, säger Marcus.  

Marcus känner att han har fått med sig mängder av värdefulla kunskaper från Movant. Dessutom uppskattar han de utmaningar som den 40 veckor långa yrkesutbildningen har inneburit. 

– Roligast har varit att få jobba med helt nya arbetsmoment som jag aldrig tidigare har kommit i kontakt med, till exempel armering, att gjuta betong, att mura, putsa, sätta tätskikt till badrum med mera. Det har verkligen inte varit lätt alla gånger, och det har gjort mig än mer ödmjuk inför hur skickliga hantverkare kan få något så svårt, att se så enkelt ut, säger han.  

Men det är inte bara yrkeskunskaper som Marcus tar med sig från utbildningen.  

– Stämningen på skolan känns familjär och alla är verkligen måna om att hjälpa varandra. Jag vill absolut rekommendera utbildningen! Ända sedan dag ett, har den känts helt rätt för mig. Det beror framför allt på bra lärare, en bra struktur på undervisningen och trevliga kurskamrater.  

Vill du också utbilda dig till snickare? Här kan du läsa mer om utbildningen: https://movant.se/utbildningar/byggnadstraarbetare/