Arbetsmarknadsutbildning - vägen till ett nytt yrke      

Ludwig valde att studera utbildningen till isoleringsmontör vid Movant i Växjö. Med hjälp av platsbanken hittade Ludwig till Movant och isoleringsmontörsutbildningen.

Ludwig började som snickare men blev tvungen att hitta nya vägar. 

- Jag har en bakgrund som snickare, men jag stötte på svårigheter när jag försökte hitta en lärlingsplats inom det området. Detta ledde mig till att börja fundera på alternativa yrken och utbildningsvägar. 

Genom utbudet hos Arbetsförmedlingen såg Ludwig sin chans till en ny yrkesbana på ganska kort tid. 

- Jag började utforska olika arbetsmarknadsutbildningar på platsbanken, och till sist fastnade jag för utbildningen till isoleringsmontör hos Movant. Det verkade vara en utmärkt utbildning där man kunde lära sig ett yrke på endast cirka åtta månader. När jag väl började insåg jag att detta stämde och mitt intresse för ämnet växte. Utbildningen är väldigt strukturerad, alla moment och all information finns tillgängligt på en läroplattform inklusive teori, praktik och beskrivningar av uppgifter. Det är verkligen enkelt att följa utbildningen steg för steg. 

Även om de praktiska momenten är roligast, ser Ludwig värdet av att ha teori och säger att utbildningen är väldigt utvecklande. 

- Jag trivs mest med de praktiska momenten, men teorin är nödvändig för att förstå helheten i yrket. Utbildningen börjar med små uppgifter och utvecklas sedan till större och mer komplexa projekt. Vi har även möjlighet att prova olika material och arbeta med olika installationer och ventilationssystem, vilket jag tycker är mycket roligt och utvecklande. 

Ludwig ser ljust på framtiden och skulle starkt rekommendera utbildningen till andra. 

- Jag ser mycket ljust på framtiden som isoleringsmontör, eftersom jag utbildar mig inom ett yrke där det råder brist på arbetskraft och stor efterfrågan. Jag känner mig säker på att jag kommer att ha goda möjligheter att få jobb inom detta område när jag är färdigutbildad. Jag skulle starkt rekommendera denna utbildning till andra, då många av oss har lyckats säkra jobb efter avslutad utbildning. 

Nyfiken på utbildningen till isoleringsmontör? Läs mer här: https://movant.se/utbildningar/isoleringsmontor-af/